FOTO  Mostarac prema čijem romanu Netflix želi snimiti film predstavio drugi roman napete trilogije

ključ besmrtnosti,Netflix,tetovirani grad,hari slipičević

Drugi dio napete trilogije avanturističkog triler romana "Tetovirani grad" predstavljen je po želji autora Harija Slipčevića premijerno publici u njegovom rodnom Mostaru.

Slipičević je primarno poslovni čovjek, Mostarac sa adresom u Nizozemskoj, ali kako kaže, odušak od svakodnevnog stresa pronašao je u pisanju. I dok drugi autori sa ovih područja pokuašavaju pisati tako da se dodvore kritici ili da dobiju književne nagrade, Slipičević želi čitateljskoj publici dati intrigantnu priču sa slojevitim likovima, radnjom na više kontinenata i stalnim zaokretima i iznenađenjima, baš zato njegove romane uspoređuju sa Da Vincijevim kodom Dana Browna, a njegovog glavnog lika profesora Maca Lewitta sa Indiana Jonesom.

"Pisanje je, da kažem, moj hobi, jer se bavim nečim drugim, biznismen sam. Hobi koji se 'oteo kontroli', zapravo sam postao uspješan književnik. inspirira me taj neki moj život i neka moja iskustva koja sam želio da prenesem na papir kroz neku malu fikciju", objasnio je Slipičević.

Roman "Tetovirani grad" je drugi dio trilogije te nastavak romana "Ključ besmrtnosti" - regionalnog bestselera koji je objavljen u više izdanja u regiji i svijetu te je preveden na četiri jezika. Knjigu je prije nekoliko mjeseci objavila izdavačka kuća Laguna iz Srbije. 

Tetovirani grad, odmah je po izlasku zasjeo na prvo mjesto najprodavaniji romana u BiH, prema stranici knjiga.ba

ključ besmrtnosti,Netflix,tetovirani grad,hari slipičević

Premijerno je predstavljen publici u Centru za kulturu Mostar u sklopu međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto“

„Ovo je prva promocija ove knjige uopće. Naravno, u rodnom gradu i u pozitivnoj, finoj, atmosferi. Mostarac, nostalgija, 'Mostarsko ljeto' sve je to povezano. Smatram da ova manifestacija treba Mostaru kao i općenito što više kulture. Svi se zajedno trudimo da podržavamo i u budućnosti ćemo se truditi da osiguramo što više kulturnih događaja u Mostaru“, istakao je autor romana Hari Slipičević.

Nakon enormnog uspjeha "Ključa besmrtnosti" koji je doživio više reizdanja i prijevode na nekoliko svjetskih jezika, Slipičević je potpisao ugovor sa jednom od najvećih izdavačkih kuća u regiji- Lagunom iz Begrada.

„Ovo je druga knjiga Harija Slipičevića koju smo izdali. Prva knjiga je bila 'Ključ besmrtnosti', sad se nastavilo sa knjigom 'Tetovirani grad'. To je jedan klasičan žanrovski avanturistički roman. Izdavačka kuća Laguna kao najveći izdavač u regiji, trudi se da, osim domaćih autora, objavljuje i autore iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. Mnogo se trudimo da imamo što više autora iz cijele regije“, naglasio je Srđan Krstić, urednik u izdavačkoj kući Laguna. 

ključ besmrtnosti,Netflix,tetovirani grad,hari slipičević

Uspjeh romana nije prošao nezapaženo ni među svjetskim producentima, pa autor otkriva za Hercegovina.info kako je u pregovorima sa američkom streaming platformom Netflix koja želi otkupiti filmska prava na njegove romane. 

Slipičević je inače, pasionirani zaljubljenik u samoobrambenu vještinu „Krav Maga“ po zanimanju ekonomist. Pokrenuo je i vodi „Fondaciju Slipičević“, preko koje se bavi humanitarnim radom i podržava pozitivne inicijative u Mostaru i BiH.

Godine 2016. objavljuje prve dvije knjige: Biseri od kamena i Mostarac lavljeg srca, posvećene dragim ljudima iz svoje obitelji. Nakon značajnog uspjeha ovih knjiga, odlučuje da se aktivno posveti staroj ljubavi – pisanju. Tako nastaje roman Ključ besmrtnosti, prvi dio zamišljene trilogije, koju ćemo, vrlo moguće uskoro gledati i na malim ekranima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.