Mamić donacijom razvalio Dream Team Babe iz Ljubuškog

mamić, Dream team Babe

Sjećate se Baba koje su oduševile u ‘Supertalentu‘? Vratile su se u Ljubuški, pa ih je s 50 tisuća kuna isposvađao Zdravko Mamić! Dio tima - Nada Laus (67) i Anica Škorput (73) ima nove planove, a Slobodnoj Dalmaciji ispričale su svoje probleme s financijama, zbog kojih je pukao stari, izgleda ipak ne tim snova.

"Novci, moja ćeri. Prokleti bili, eto tako da kažem, unili su među nas razdor, sve babe ko da su se povampirile kad su počele sjedat ozbiljne donacije za "dream team" na žiro-račun. Ko da su to pare za naše privatne džepove, a ne rad društva", tužno se prisjeća Anica, inače starija od glazbeno preživjelog dvojca. Nju zovu tetka, a ovu mlađu samo baba; zanimljivo.

Ironično, ali zlu kob indirektno je babama donio –​ Zdravko Mamić. 'Čim su nama, ćeri, počele stizat donacije na račun, odma su počele nesuglasice; od pitanja: "di su pare?" do optužbi da smo nas dvije kupovale namještaj, Anica navodno od tih para kuk operirala, ovo-ono. Sto problema...' 

"Nije čovjek kriv, on je imo dobru namjeru, ali baš su se na njegovoj velikoj donaciji – dao nam je pedeset tisuća kuna – nekako "slomila kola" – pripovijeda Tetka Anica priču koja neodoljivo podsjeća na filmski klasik "Bogovi su pali na tjeme". O afričkom seocu u kojemu su ljudi lišeni tereta materijalnih dobara mirno živjeli dok jednog dana na njihovoj zemlji nije osvanula – prazna boca Coca-Cole.

Taj u osnovi bezvrijedan trag materijalne civilizacije doveo je do prave pomutnje i razdora, te se pokazao lakmusom kako i najbanalniji simbol materijalizma može razoriti harmoniju nematerijalnog iskona. Kao i šačica Mamićevih škuda, odavno podijeljenih i potrošenih ni na što.

 "Ja sam se ko predsjednica stalno s njima raspravljala, objašnjavala im da su to pare kojima ćemo platiti novi film, putovanja na nastupe, kupit novu odjeću za snimanje ako treba, ali njima to nije bilo jasno. Zla krv se stvorila odma nakon "Supertalenta"; a tako nam je lijepo moglo biti. U Zagrebu nam je bilo super, pozvali su nas u prostorije "Dinama" na ručak, produkcija nam je platila autobus, jedino su nas puno našminkali za polufinale; izgledale smo ko Ukrajinke a ne Ljubušanke", primjećuje Anica.

"Šteta velika zbog raspada; a opet, možda i nije šteta. One koje veže kvalitetna veze neće nikaki novac razdvojit, ćeri – uključuje se Nada Lauc, objavila je Slobodna Dalmacija.