FOTO  KONJIC Mostarsko kazalište osvojilo nagradu na Festivalu glumca

KONJIC Mostarsko kazalište osvojilo nagradu na Festivalu glumca
Vehid Šišić

Dodjelom nagrada i priznanja u nedjelju navečer je zatvoren 7. festival glumca BiH u Konjicu.

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Selmi Alispahić za ulogu majke u predstavi 'Svu moju ljubav', Sarajevskog ratnog teatra SARTR, dok je za najboljeg glumca proglašen Mario Drmać za ulogu Ala Ivanova u predstavi 'Kokoška', Pozorišta mladih Sarajevo, priopćili su organizatori.

U kategoriji mladih glumaca nagrađeni su Dženana Džanić za ulogu Lise u predstavi 'Svu moju ljubav', Sarajevskog ratnog teatra SARTR, te Davor Golubović za ulogu Bokija Aleksića, u predstavi 'Mirna Bosna', Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za kolektivnu glumačku igru, prema glasovima publike i odluci Umjetničkog vijeća 7. Festivala glumca BiH, dodijeljena je ansamblu Hrvatskog narodnog kazališta Mostar u predstavi 'Gnijezdo'.

Umjetničko vijeće odlučilo je dodijeliti posebno priznanje ansamblu kazališta 'Promena' iz Novog Sada za predstavu 'Noć Helvera'. Dobitnicima nagrada pripala je maska koju su izradili konjički drvorezbari.

Ovogodišnju manifestaciju su podržali Bosnalijek, BH Telecom, općina Konjic, P.D. 'Igman', ministarstvo kulture i sporta FBiH, ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ.