Komedije na online repertoaru Narodnog pozorišta u Mostaru

Anđeli Babilona
Narodno pozorište Mostar

Narodno pozorište u Mostaru i u svibnju nastavlja s on line prikazivanjem svojih predstava.

Od pet pripremljenih predstava, četiri su komedijskog žanra, a prva na redu je "Mostarska djelidba" Skendera Kulenovića, u režiji Sulejmana Kupusovića, koja će gledateljima biti dostupna u petak, 1. svibnja, od 20 sati.

Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i "liskalucima" svojstvenim ljudima iz te sredine.

Dolazi djelidba i sve se dijeli, ljudi, vjera, zemlja … sve. Smjenjuju se generacije, politički i vladajući režimi, ali mentalitet ljudi i problemi u osnovi ostaju uvijek isti.

U režiji Sulejmana Kupusovića ova komedija počinje po završetku Drugog svjetskog rata, a završava u sadašnjem vremenu, dajući predodžbu o periodu rata od '92. do '95. u BiH i zemlji u kakvoj živimo i danas. Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Ćorda, Amela Kreso i Miralem Kolečić.

Nakon "Mostarske djelidbe" slijede predstave "Soboslikar" autora Donalda Churchilla, u režiji Emira Spahića (8. svibnja od 20 sati), predstava "Derviš i smrt" Meše Selimovića, u režiji Erola Kadića (15. svibnja od 20 sati), "Anđeli Babilona" nastala prema tekstu Mate Matišića, redatelja Admira Glamočaka (22. svibnja od 20 sati) i na kraju "Šta ćemo sad" Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića (29. svibnja od 20 sati).

Linkovi kojima će se moći pristupiti gledanju predstave bit će podijeljeni na Instagram i Facebook profilima Narodnog pozorišta Mostar, kao i na web stranici www.npm.ba, priopćeno je iz mostarske kazališne kuće.