HRVATSKA Preminula je omiljena glumica Vera Zima

Vera Zima
HRT

Omiljena hrvatska kazališna, filmska i TV glumica Vera Zima umrla je u subotu u Zagrebu u 68. godini, javlja Radio Sljeme.

Uz brojne nagrade, dobitnica je nagrada 'Vladimir Nazor' za životno djelo na području filma i 'Fabijan Šovagović' za posebni glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji.

Mnogi su je zavoljeli zbog njenog vedrog osmjeha i pogleda, a posebice u seriji 'Odmori, se zaslužio si', pa će ostati upamćena kao Ruža Kosmički, prenosi Index. 

Vera Zima rođena je 1953. u Metkoviću, na Akademiji dramskih umjetnosti diplomirala je 1976., a već iduće godine ostvarila je zapaženu ulogu u filmu 'Mećava' Antuna Vrdoljaka, u kojem je glumila uz Ivu Gregurevića, Vinka Kraljevića, Slobodana Perovića i Fabijana Šovagovića.

Glumila je u brojnim kazališnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima, a jedna od najrecentnijih i najpoznatijih uloga joj je ona u seriji 'Odmori se, zaslužio si' za koju je 2006. dobila nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Za svoj rad na filmu i u kazalištu osvojila je brojne nagrade, uključujući 'Zlatnu Arenu' za sporednu žensku ulogu ('Oprosti za kung fu') i Nagradu 'Fabijan Šovagović' Hrvatskog društva filmskih redatelja (2016.).