FOTO  Hrvatska glazba Mostar neprolaznim hitovima podsjetila na bolja vremena

Koncert Hrvatske glazbe Mostar - koncert u dvorištu
Hercegovina.info

Na platou ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača održan je koncert pod nazivom 'Koncert u dvorištu', a u organizaciji Hrvatske glazbe Mostar i doma Kosača.

Na repertoaru se našlo mnogo evergreena svjetske glazbe poput 'I will survive', 'Seven nation army', Every breath you take' i dr.

"Koncert je s moga gledišta bio predivan. Publici smo ponovno prezentirali evergreenove poput 'Stand by me', 'Eye of the tiger', We are the champions' i slično. Kao gost pridružio nam se Karlo Milićević koji je otpjevao 'Stand by me', a aranžman je napisan upravo za njega.

Atmosfera je bila jako ugodna i ovo je nešto što grad čini gradom", kazao je u izjavi za Hercegovina.info dirigent na ovom koncertu Damir Bunoza.

Na upit što dalje, odnosno sprema li Glazba još ponešto, Bunoza je odgovorio: "Sezona je čudna. Ne zna se kad je početak, kad je kraj, kad je korona, kad nije tako da se prilagođavamo. Naravno da nije kraj sezone, jer za deveti mjesec se priprema novi koncert".

Bunoza je, na upit što je s domaćim repertoarom pjesama, odgovorio: "U drugom mjesecu smo imali koncert gdje smo izvodili domaću glazbu. Imali smo i koncert dalmatinske glazbe, tako da je to možda naša posebnost, jer smo vjerojatno jedini koji rade takve aranžmane".

Na platou pred Kosačom, unatoč vjetru koji je puhao, okupio se veliki broj zaljubljenika u neprolazne hitove, ali i znatiželjnika koji su jednostavno zastali da poslušaju koncert. Pred kraj koncerta Hrvatska glazba Mostar je predstavniku Grada Mostara Boži Ćoriću uručila zahvalnicu za dosadašnju podršku. Događaj su podržali Grad Mostar i Vlada Hercegovačko - neretvanske županije.