HPD BROTNJO najavljuje izložbu fotografija Dženada Džine i predstavljanje nove knjige Zehrudina Isakovića

Dženad Džino
Dženad Džino

HPD Brotnjo i ove jeseni nastavlja s organizacijom kulturnih događaja namjenjenih široj publici, a posebice ljubiteljima prirode i aktivnosti vezanih uz nju. Prvi u nizu takvih biti će održan 18. listopada u 19h na Sveučilištu Hercegovina, gdje će dva prijatelja koja je povezala ljubav prema planinama, istovremeno predstaviti svoja djela.

Dženad Džino, istaknuti bosanskohercegovački fotograf i planinar, čiji je rad obilježen brojnim nagradama i priznanjima, ove godine slavi 10 godina otkako je počeo profesionalno fotografirati. Džino ne prestaje oduševljavati ljubitelje prirode svojim fotografijama, a jedna od njih našla se i na stranicama kultnog National Geographica. U svom posjetu Brotnju izložiti će 20 nagrađivanih fotografija, čije primjerke će posjetitelji događaja imati mogućnost i naručiti.

Te iste večeri na Sveučilištu Hercegovina svoj rad će predstaviti i Zehrudin Isaković, novinar i zaljubljenik u planine, autor nekoliko planinarskih vodiča i popularnog serijala „Vrhovi Balkana“, autor brojnih putopisnih filmova, dobitnik više regionalnih nagrada za filmska ostvarenja. U novoj knjizi „Veličanstveni Prenj“, koju će ovom prilikom predstaviti, Isaković opisuje 34 prenjska vrha te mnoge druge zanimljivosti vezane uz ovu veličanstvenu planinu u našem susjedstvu, a otkriva i neke nove činjenice o njoj. Npr. da na Prenju imamo 14 vrhova preko 2000 metara nadmorske visine, a ne 11, kako se dosad vjerovalo.

Planinarsko društvo Brotnjo ovim putem poziva sve zainteresirane građane da se odazovu ovom događaju i na taj način podrže njihov rad na promociji aktivnosti vezanih za planinarenje, sport i prirodu.