HNK MOSTAR U četvrtak na repertoaru drama Ingmara Bergmana 'Jesenja sonata'

HNK MOSTAR U četvrtak na repertoaru drama Ingmara Bergmana 'Jesenja sonata'
HNK Mostar

U Hrvatskom narodnom kazalištu u četvrtak 13. veljače, s početkom u 20 sati, na repertoaru je drama "Jesenja sonata" glasovitoga švedskog redatelja i scenariste Ingmara Bergmana.

U ovom kazališnom komadu, kojeg je na pozornicu HNK Mostar postavio Robert Raponja, suptilno se istražuju složeni obiteljski odnosi. Psihološki minuciozno rastvara se odnos između samozatajne kćeri i sebeljubive majke, pijanistice svjetskoga glasa.

Susret majke i kćeri nakon dugo vremena neočekivano otvara niz bolnih tema koje se u obiteljima prešućuju: nevjera, strah od napuštanja, strah od nerazumijevanja, strah od bolesti, strah od neuspjeha, kao i strah od prolaznosti; u napetosti između ljubavi i mržnje, poput demona izlijeću u kasnu noć i sukljaju iz tih ranjenih i životom izudaranih persona bolne ispovijesti.

U predstavi igraju: Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar i Nikolina Marić. Ulaznice je moguće rezervirati slanjem poruke preko Facebook stranice hnkmostar ili pozivom odnosno slanjem poruke na broj 063/019 019.

Cijena ulaznice je 10 KM, a za studente, učenike i umirovljenike 5 KM. Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice koje preuzimaju u prostorijama Studentskog zbora.