FOTO  HNK Mostar: Predstava Chick lit oduševila mostarsku publiku

„Chick lit", HNK Mostar, premijera, HNK Mostar, Brčko, „Chick lit", „Chick lit", Mala scena HNK Mostar
Inače predstavom drame Chick lit, hrvatskog autora Damira Šodana u režiji Tanje Miletić Oručević otvorena je kazališna sezona u HNK Mostar.

Ono što je posebno u predstavi, "Chick lit", jeste to da prvi put nakon rata zajedno sudjeluju glumci iz skoro svih mostarskih pozorišnih i kazališnih kuća. Osim glumaca HNK Mostar, tu su i glumci iz Narodnog pozorišta Mostar i Pozorišta lutaka Mostar te mladi glumci gosti, neki od studenata Odsjeka za glumu na Univerzitetu Džemal Bijedić, što ovoj predstavi daje epitet 'svemostarske' predstave.

„Tekst Damira Šoljana je sasvim nov, suvremen i hrvatski, napisan je prije nekoliko godina i bio je nagrađivan, no nikada nije bio izveden.

Gledatelli koji su ispunili dvoranu na Maloj sceni HNK Mostar odgledali su predstavu tako reći u jednom dahu, a po njenom svršetku dugotrajnim aplauzom su ispratili sjajnu glumačku ekipu.

U predstavi su igrali: Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Velimir Njirić Pšeničnik, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Igor Vidačković, Saša Oručević, Emir Spahić, Ivo Krešić, Angela Bulum i Ivan Skoko.

HERCEGOVINA.info