HNK MOSTAR Ovaj tjedan na repertoaru su predstave 'Didak - svjetlost iz Hercegovine' i 'Zečja rupa'

HNK MOSTAR Ovaj tjedan na repertoaru su predstave 'Didak - svjetlost iz Hercegovine' i 'Zečja rupa'
HNK Mostar

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Mostaru ovaj tjedan na repertoaru su predstave "Didak - svjetlost iz Hercegovine" i "Zečja rupa".

Dokumentarno-glazbeni pastoral "Didak - svjetlost iz Hercegovine" prisjećanje je na fra Didaka Buntića, hercegovačkog velikana, znamenitog franjevca koji je obilježio razdoblje kada je cijeloj Hercegovini bilo izuzetno teško. On je bio i prosvjetitelj i graditelj, a po mnogim razmišljanjima i revolucionar, ali je život posvetio nadasve hercegovačkom puku kojemu je služio do kraja života.

Pastoral je urađen u koprodukciji s HKUD "Didak" Župe Gradnići po tekstu fra Šimuna Šite Ćorića, a režiju potpisuje Ivan Leo Lemo.

Izvedba je planirana u ponedjeljak, 3. veljače u 20 sati.

"Zečja rupa" je drama o bračnom paru koji se suočava s gubitkom sina. Mnogi kritičari ovaj komad smatraju biserom suvremenog dramskog pisma što potvrđuje i činjenica kako je jedan od naj­igranijih u svijetu u prošlom desetljeću. U predstavi, autora Davida Lindsay-Abairea i u režiji Lajle Kaikčije, igraju Jelena Kordić Kuret, Ermin Bravo, Vanja Matović, Sanda Krgo Soldo, Amar Rahić / Ali Kamer Aksoj.

Prestava će se održati u utorak, 4. i srijedu 5. veljače u 20 sati, priopćili su iz HNK-a Mostar.