Hercegovački vladika u samoizolaciji

Vladika Dimitrije
Hercegovina.info

Njegovo presvećenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije pozitivan je na koronavirus i nalazi se u samoizolaciji, priopćeno je Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Vladika ima blaže simptome bolesti, ali neće biti u prilici da sudjeluje u božićnim bogosluženjima kako je ranije bilo planirano, navodi se u priopćenju Eparhije gdje se nadaju njegovom brzom oporavku, objavila je Srna.

Svećenstvo i vjernike mole da se u ovim prazničnim danima u svojim molitvama sjećaju svih 'potrebitih i bolesnih i da se sa pažnjom i ljubavlju odnose jedni prema drugima, djelatno se trudeći da i svi bližnji, bez obzira na godine, imovne ili zdravstvene prilike ili neprilike u kojima se nalaze, osjete radost i spokoj Božića'.

"Želeći vam mirne i blagoslovljene blagdanske dane, kao i svako dobro od Hrista Bogomladenca, šaljemo vam naš arhijerejski blagoslov i upućujemo radosni pozdrav: Sretan Badnji dan! Mir Božji – Hristos se rodi! Uistinu se rodi!", navedeno je u priopćenju koje je potpisao episkop Dimitrije.