FOTO  FPMOZ: Peti dani otvorenih vrata Studija glazbene umjetnosti – koncerti od Mostara do Zagreba

glazbena

...Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, događaj kojim je visoka znanstvena, umjetnička i kulturna institucija u Mostaru budućim kandidatima približila svoju raznovrsnu djelatnost u jedanaest godina postojanja sa smjerovima glazbene kulture, glazbene teorije, etnomuzikologije, klavira, violine, gitare. te solo pjevanja.

Održana su dva koncert klasične glazbe u Muzičkom centru Pavarotti, te radionice teoretskih predmeta i gitare.

Studenti i nastavnici Studija predstavili su se i široj zagrebačkoj publici i to u četvrtak, 16. ožujka s koncertom klasične glazbe na Muzičkoj akademiji u dvorani Blagoja Berse, te u petak, 17. ožujka s koncertom pod nazivom „Etno u klasičnoj glazbi" u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu u dijelu projekta „Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj".

Slušatelji su mogli čuti djela od bosanskohercegovačkih do europskih, američkih i australskih majstora. Pljesak koji je pratio koncerte mogli su izazvati samo vrijedni i nadareni studenti uz suradnju njihovih nastavnika, koji su pjesmom i svirkom jednostavno plijenili.

Na koncertima su nastupali: Mješoviti pjevački zbor Studija glazbene umjetnosti i Mješoviti komorni pjevački ansambl „Pro arte" sa solistima studentima: Dario Adam Raguž, bariton i Sara Marolt, alt (oba ansambla čine studenti svih smjerova Studija glazbene umjetnosti) pod vodstvom izv.prof.mr.Katje Krolo-Šarac; te solisti: mr. Amela Plosko, klavir; doc. Marijana Pavlović, korepetitorica; studenti: Ana Marija Milićević, klavir; Bruno Vuger, gitara; Brigita Šilić, klavir; Marko Palameta, klavir; Marko Stojanović, klavir; Nikolina Zovko, mezzosopran; Marin Vitas, kontratenor te Ante Slišković, violina.

Cijelom organizacijom koncerata ravnala je pročelnica Studija mr. Lidija Vladić-Mandarić uz pomoć tajnice Studija mr. Marine Bazina i, dakako, uz podršku vodstva FPMOZ-a i red.prof.dr. Marija Vasilja, dekana istoga. Sve to ne bi bilo dosta da se tu nisu našli i cijenjeni profesori te prijatelji ovoga Studija kao što su red.prof.dr. Goran Končar, inicijator koncerata u Zagrebu, te umjetnički direktor događaja „Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj" na kojemu Studij po drugi puta pokazuje svoje umijeće, i dakako organizacijski voditelj Mirko Cvjetko.

Poruka na glazbenim programskim knjižicama Matice hrvatske u Zagrebu govori sve: „Mladi još nemaju iskustvo, ali imaju zanos, nedostaje im zrelost, ali imaju hrabrosti. Svaki talent je jedinstven i neponovljiv te ujedno i zahtijeva i daruje. Stoga njihove dokazane vrijednosti, koje obećavaju još više, zaslužuju potporu cijeloga društva, a susreti s njima oplemenjuju i pružaju iznimno zadovoljstvo."

Za sve zainteresirane su vrata otvorena i u travnju, te izuzev obilaska radnoga prostora studenata, za kandidate su pripremljene i sljedeće glazbene radionice:

Ponedjeljak, 3. 4. 2017. u 12 sati - Klavir - mr.art. Dragan Opančić, doc.
Petak, 17. 3. 2017. u 13:00 sati - Violina - dr.art. Goran Končar, red.prof.
Utorak, 25. 4. 2017. u 12:00 sati - Klavir - mr.art. Jadranka Garin Borović, doc.

Sve informacije o prijavama mogu se dobiti na e-mail: [email protected]

Sve fotografije u GALERIJI