Filmski hitovi, koncert i predstava obilježit će ostatak kolovoza u Konjicu

Divanhana i Selma Droce plakat

U okviru redovnog kino repertoara, ustanova Narodni univerzitet (NU) Konjic u Konjicu organizira svjetsku premijeru sinkroniziranog animiranog filma 'Tuljani specijalci' u kino dvorani Narodnog univerziteta, u četvrtak 18. kolovoza od 20 sati.

Nakon što je izgubio svoju najbolju prijateljicu, neustrašivi tuljan Quinn okuplja nestašnu ekipu koja će morskim psima uzvratiti udarac, angažirajući iskusnog ratnika Claggarta i njegov vojni um koji će mu pomoći u obuci njihovih prijatelja tuljana.

Quinn i njegov tim ubrzo počinju koristiti sve lukave trikove i svježe ideje kako bi obranili svoj dio mora od svojih uvijek gladnih protivnika i konačno dokazali da tuljani nisu samo hrana za morske pse.

Ustanova Narodni univerzitet Konjic u Konjicu organizira cjelovečernji koncertni program na 'Danima dijspore Konjic u srcu BiH', u okviru repertoara 'Konjičkog kulturnog ljeta', a pod pokroviteljstvom Grada Konjica. U petak, 19. kolovoza od  20:15 sati nastupit će sevdah i fussion bend 'Divanhana' (u slučaju kiše koncert će se održati u kino dvorani NU Konjic). 

Debitantski album 'Dert' snimili su u veljači 2011. godine u studiju Fattoria Musica u Njemačkoj, u suradnji sa izvođačem tradicionalne muzike Vanjom Muhovićem. Album je u svibnju 2011. godine, kada je objavljen, ponudio i neke pjesme koje nikada ranije nisu bile snimane, ni prezentirane javnosti.

Nošen krilima novog studijskog izdanja i sjajnih recenzija, bend počinje novu koncertnu turneju #ZavrzlamaTour koja u prvoj polovini 2022. godine obuhvata koncerte u Oslu, Budimpešti, Beču, Linzu, Ankari, i mnogim europskim metropolama. U jeku koncerata 'Divanhana' javnosti objelodanjuje vijest da završavaju profesionalnu suradnju sa Šejlom Grgić, te predstavljaju novu članicu Selmu Droce sa kojom nastavljaju koncertnu turneju.

U okviru 'Konjičkog kulturnog ljeta 2022', Ustanova NU Konjic imat će priliku da ugosti predstavu 'Prah' sa prvacima bh. teatra Gordanom Boban i Mirsadom Tukom, a u režiji Miralema Zubčevića. Predstavu je producirao Centar za kulturu i mlade općine Centar- Sarajevo. Predstava će biti odigrana u kino dvorani NU Konjic u utorak, 23. kolovoza od 20:15 sati.

U okviru redovnog kino repertoara, ustanova NU Konjic predstavlja svjetsku premijeru filma 'Zvijer/beast' u kino dvorani NU, u četvrtak 25. kolovoza od 20 sati.

U novom, uznemirujućem trileru Idris Elba (Paklene ulice- Hobs i Šo, Odred otpisanih) glumi oca koga, zajedno sa njegove dvije kćerke, progoni ogromni lav odmetnik, u namjeri da dokaže da u savani može biti samo jedan predator na vrhu lanca ishrane.

Dr. Nate Daniels (Elba) koji je nedavno postao udovac, sa kćerkama odlazi na dugo planirano putovanje u Južnu Afriku, gdje je prvi put sreo svoju ženu, u rezervat za divljač kojim upravlja Martin Betls, stari obiteljski prijatelj i biolog za divlje životinje. Ali ono što počinje kao putovanje iscjeljenja, prerasta u strašnu borbu za opstanak kada ih počne uhoditi lav, koji je preživio napad krvožednih lovokradica i zbog toga sve ljude vidi kao neprijatelje.