DOŠAO RED I NA HARRY POTTERA Aktivisti traže bojkot zbog LGBT pitanja, autorica Rowling ih trola

Rowling Potter Gay

Ratu između aktivista za prava transrodnih osoba i britanske književnice J.K. Rowling, autorice planetarno popularne serije romana o Harryju Potteru, ne nazire se kraj.

Naime, nakon što su spomenuti aktivisti najavili da planiraju bojkotirati najavljenu HBO-ovu seriju o malenom čarobnjaku, uslijedio je i spisateljičin odgovor. Rowling se aktivistima narugala poručivši im da će to proslaviti uz ogromnu količinu šampanjca, prenosi Index.

"Strašne vijesti, koje osjećam da moram podijeliti s vama. Aktivisti koje sam spominjala pokušavaju organizirati još jedan bojkot mojih djela. Ovaj put je riječ o seriji o Harryju Potteru. Kako sam predosjetila što se sprema, pripremila sam veliku zalihu šampanjca", sarkastično je poručila Rowling.

Njen je odgovor reakcija na pozive da ljudi koji podupiru prava transrodnih osoba odbiju gledati navedenu seriju kao izraz solidarnosti s LGBT+ zajednicom.

Zbog svojih stavova prozivana je za transfobiju

J.K. Rowling se kroz vrijeme profilirala u jedan od najsnažnijih britanskih glasova u društvenoj debati o definiciji spola, pravima transrodnih osoba te slučajevima u kojima se ona kose s pravima žena. Zbog tih je stavova prozivana za transfobiju.

J.K. Rowling će u ulozi izvršne producentice osobno doprinijeti snimanju nove serije o Harryju Potteru, a uz nju će raditi Neil Blair, Ruth Kenley-Letts te David Heyman. Glumačka će postava biti u potpunosti nova, projektu se neće pridružiti nijedan glumac originalnih filmova.