FOTO  Dok iz Grada ne daju konkretne odgovore, Mostar je podijeljen na još jednom polju

Led displej Mostar
Hercegovina.info

Mnogi političari, pogotovu u predizborno vrijeme, se vole hvaliti kako je Mostar jedinstven grad. Možda, negdje na nekom papiru - da, ali kada se zastane i malo bolje promotri, onda tomu nije tako.

Mnogo veće sredine od Mostara imaju manje institucija i organizacija nego što to ima ovaj grad. Tako u Mostaru djeluju teatarske kuće za djecu i odrasle - odnosno kazališta i pozorišta, tu su dvije bolnice, zatim dvije jedinice vodovoda, dvije elektroprivrede, nekoliko komunalnih poduzeća, tu su nezaobilazne dvije škole pod jednim krovom.

Onome tko dolazi iz druge sredine, to se ne čini tako, osim što grad može podijeliti na više razrušeni i manje razrušeni (gotovo netaknuti) dio.

Također, u Mostaru smo uočili još jednu, svojevrsnu podjelu na ovaj i onaj dio grada, a riječ je o led displejima. Svjesno ili ne, gradske strukture su izdajući dozvole za postavljanje tih tehnoloških čuda, podijelile grad.

Dok u jednom dijelu grada imate na većini raskrižja velike i one nešto manje displeje, u drugom dijelu grada ih nema. Stoga smo uputili upite Gradu Mostaru oko ove teme sa konkretnim pitanjima, međutim nismo dobili konkretne odgovore.

Između ostaloga, pitanja su se odnosila na to koliko košta zakup prostora gdje su postavljeni displeji (ako je prostor izdat), odnosno za koju je cijenu prodat taj isti prostor. Također, pitali smo, ukoliko se prostor iznajmljuje, koliki su prihodi Grada po tom pitanju, međutim ...

Odgovor od Grada Mostara glasi: "Grad Mostar je prilikom uspostavljanja postojeće organizacije Grada naslijedio određene ugovore koje su sklopile bivše gradske općine. Nakon dodatnih aplikacija za postavljanje oglasnih površina različitih oblika i dimenzija gradski odjeli i službe su definirali pravila koja se odnose na međusobna prava i obveze.

Prije devet mjeseci pokrenuta je analiza postojećeg stanja kao i izrada novog plana razmještaja i izgleda oglasnih površina u Gradu Mostaru.

Plan je trenutno u nacrtu, a njegovim donošenjem na jednoj od idućih sjednica Gradskoga vijeća Grada Mostara bit će usklađen izgled svih oglasnih površina u skladu s vremenom, kao i urbanističkim razvojem grada, a o čemu će javnost i mediji biti obaviješteni".