DANI MATICE HRVATSKE Najavljen bogat kulturni program

Dani Matice Hrvatske
Facebook/ Dani Matice Hrvatske

Ovogodišnje izdanje – 22. dani Matice hrvatske počinju 20. travnja, Gotovčevom operom "Ero s onoga svijeta" u izvedbi HNK Split, te izložbom grafičke mape Josipa Mijića „Bijeg“, a završavaju 2. lipnja koncertom Čarobni Broadway, u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.

U bogatom programu ovogodišnjeg Mostarskog proljeća spomenut ćemo Dane Mire Gavrana, s dvije predstave sa zagrebačkog festivala Miroslava Krleže, izložbu Umjetničke Galerije BiH, predstavu "Gospođa ministarka" Narodnog Pozorišta RS-a iz Banje Luke, promociju monografije o Ljubi Stipišiću Delmati, koncert Sarajevske filharmonije i koncert za sve generacije – Sanja, zec i Marinko, pjevaju najveće hitove Novih fosila.

„Koristim ovu prigodu kazati kako smo i ove godine priredili bogat i zanimljiv program u kojemu će svatko, vjerujemo, pronaći ponešto za sebe. Zahvaljujemo na potpori Vladi HNž-a na čelu s predsjednikom dr. Nevenkom Hercegom, kao i Splitsko-dalmatinskoj županiji i županu Blaženku Bobanu, odnosno Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću, zahvaljujući kojima ćemo uživati u Eri s onoga svijeta i Čaroliji Broadwaya“, rekla je za hercegovina.info Misijana Brkić Milinković, glavna tajnica Mostarskog proljeća.

U sklopu dana Mire Gavrana gledat ćemo predstave “Sve u muškarcima” Teatra gavran, "Puna vreća želja" Lutkarskog kazališta Mostar, te “Teško je reći zbogom” Teatra Vihor iz Beograda.

U programu je koncert Lovre Pogorelića, a književnu večer će upotpuniti promocija troknjižja Darke Juke.

Organizatori su posebno izdvojili predstave “Krležina igra detekcije” i “Doviđenja na nebu” te susrete koji će se održati s Lukom Paljetkom, Tonkom Maroevićem i Šimom Ešićem. Biti će održana izložbu fotografija o Mostarskom proljeću Stojana Stole Lasića kao i Likovna koloniju Krešimir Kreša Ledić.

Generalni sponzor Dana Matiice Hrvatske je HT ERONET, Hercegovačko- neretvanska županija, Državni ured za Hrvate izvan RH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Grad Mostar.