FOTO  Božićna poruka iz Trebinja: Praštajmo kako bi i Bog nama oprostio

Trebinje božić misa
Z. Lojpur/Hercegovina.info

Moleći se za mir, blagostanje i ljubav, rimokatolički vjernici danas slave Božić. U ovom vremenu iskušenja, virusa i ljudskih podjela unutar njega, važno je da ostanemo zajedno i ujedinjeni. Poruke vjernika su da ostanemo vjernici i Bogu ugodni.

U katedrali Rođenja blažene Djevice Marije u Trebinju, uz prisustvo vjernika, božićnu misu služio je don Ante Luburić, trebinjski župnik.

Čestitajući blagdan rođenja Isusa Krista svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti, don Ante je istaknuo da je ovo najradosniji kršćanski praznik koji trebaju provesti u miru i ljubavi prema bližnjima.

Katolicima je čestitao Božić, ali i svima koji žive u Trebinju poželio mir, sreću i blagodati.

"Svima Vama ovdje, vašim prijateljima i rodbini neka bude sretan i blagosloven Božić. Danas braćo oprostimo jedni drugima kako bi i Bog svima nama oprostio. Od svađe i mržnje nema nikakve koristi. Pazimo se međusobno. Bog je došao među nas, želi ostati s nama. Neka Vas sve blagoslovi i neka božična milost svima Vama bude djelotvorna i plodonosna u cijeloj sljedećoj godini", kazao je don Ante. 

Za vjernika Artura Škrabeca, ovaj dan je najradosniji i najljepši praznik. "Svima koji danas slave, od srca želim mir, zdravlje, veselje. U današnjem vremenu punih iskušenja, poruka je uvijek ista, vječna, da se poštujemo, uzajamno podržavamo. I Isus je sam bio takav, i zato se oko njega okupljamo", kazao je Artur.