BILI SMO NA BANJA LUKA FESTU Nina Badrić i Petar Grašo mediteranskim notama očarali publiku

Banja Luka Fest,Nina Badrić,petar grašo,festival
Banja Luka Fest

Proteklog vikenda u Banjoj Luci održan je popularni festival glazbe pod nazivom "Banja Luka Fest", a priliku da svojim koncertom zatvore treće izdanje ovog festivala imali su popularni hrvatski pjevači Nina Badrić i Petar Grašo. U koncertnoj dvorani pod otvorenim nebom na tvrđavi Kastel, tijekom prethodnih večeri nastupila je zvijezda moćnog glasa Marija Šerifović, izraelsko-španjolska umjetnica Yasmin Levy, kao i svjetski priznati virtuoz na violini Nemanja Radulović, sa svojim orkestrom “Double Sens”, a na crvenom tepihu, koji je svojevrsni pečat ovog festivala, tijekom tri noći našle su se brojne poznate ličnosti iz regije.

Banja Luka Fest,Nina Badrić,petar grašo,festival

“Večer za ljubav”, kako je opisan nastup Petra Graše i Nine Badrić, okupio je nekoliko tisuća obožavatelja, a glazbena i scenska čarolija otpočela je stihovima pjesme “Dani i godine”. Već prve taktove publika je dočekala gromoglasnim aplauzom i pjevanjem uglas, a ni novinari Hercegovina.info nisu ostali imuni na suze i emocije samih izvođača, kao i publike.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo zatvoriti ovogodišnji ‘Banja Luka Fest’, zajedno sa Petrom Grašom. Radovali smo se nastupiti na ovom koncertu, ali nismo ni sanjali da će ovo izgledati kao Hollywood. Hvala vam za ovo večeras”, kazala je zadivljeno Badrić.

Ljeto, ljubav i Dalmacija osjećali su se u zraku, a čini se da je pjesma za pjesmom, kako je vrijeme odmicalo, nosila sve veće emocije, pa čak i miris mora, a ni sama umjetnica nije mogla da sakrije suze. 

Banja Luka Fest,Nina Badrić,petar grašo,festival

“Tek smo na pola večeri, a već ste mi srce slomili. Kada bih mogla birati, ja bih uvijek birala vas. Ovakva ljubav nosit će me još dugo”, rekla je Badrić, a nakon svima poznatih stihova  "Da Bog da stane cijeli svijet, stane bar na tren, da se opet tebi vratim…", poslije naklona i suza, upitala je duhovito publiku znači li to da će sada ostati živjeti u Banjoj Luci.

Ipak, Nina je onda od benda zatražila da zasvira tužnu pjesmu, ali sa sretnim završetkom - "Sanjam da smo skupa mi", a odmah nakon nje uslijedio je stari hit "Nek' ti bude kao meni".

Svaku pjesmu ispratio je Ninin uvodni monolog, a sebi i publici pod otvorenim zvjezdanim nebom često je postavljala pitanja.

Ipak, jedno se izdvojilo. 

“Što bi bilo da sam stvarno birala pametnije? A mogla sam. Bila je bisera puna zdjela, a ja sam baš za kamen uhvatila. Eh, Nina”, rekla je.

Nešto kasnije, na sceni joj se pridružio i Petar Grašo, a koračajući crvenim tepihom ka sceni, publika je aplauzom i ovacijama pratila svaki njegov korak, pa je i sam Grašo naglasio da se osjeća posebno. 

Banja Luka Fest,Nina Badrić,petar grašo,festival

“Vaše je samo da guštate, da pivate, da ste dobre volje, to je sve što od vas tražim”, rekao je na samom početku Grašo. 

Prva pjesma koju su izabrali za banjolučku publiku bila je pjesma jednog od očeva naljepših dalmatinskih tonova, Olivera Dragojevića, a “Bez tebe” je nakon toga odjekivala viševjekovnom tvrđavom ovog grada.

Poslije ove pjesme izvedene u duetu, uslijedio je njihov zajednički novi duet “Nemoj”, a stihove "Nemoj, nemoj, nemoj, nemoj/ da mi srce stane, ne diraj u rane/ noćas samo ljubi, ljubi, ljubi me, ljubi/ ujutro se opet u mene zaljubi", ovom prilikom su premijerno uživo izveli u Banjoj Luci.

"Oli i ja smo mnogo divnih večeri proveli zajedno i onda sam ga molio da mi svira neke svoje starije pjesme, a njega je to nerviralo”, rekao je emotivno Grašo, nakon čega su uslijedili stari i dobro poznati hitovi “Cesarica”, Dva put san umra” i “Nedostaješ mi ti”. 

Ipak, jedna pjesma se posebno izdvojila i u Petrovom, ali i srcu cijele publike. 

“Pjesmu ‘Utorak’ napisao sam kad sam imao samo 22 godine. Posebno sam se dao za nju i ona se održala sve do danas i ja znam koliko je volite, a naročito Nina”, istaknuo je on. 

Banja Luka Fest,Nina Badrić,petar grašo,festival

Samo najljepša i odabrana melodija odjekivala je Banjom Lukom do kasno, a kako su sami organizatori rekli, njihovi emotivni nastupi bili su svojevrstan hommage ljubavi.

Uoči koncerta zagrebačka pjevačica na Instagram profil postavila je sliku sa splitskim pjevačem uz poruku: "Pripremite glasove za ‘Banja Luka Fest’, stižemo vam Petar Grašo i ja", a ni umjetnik raskošnog glasa nije mogao sakriti uzbuđenje zbog nastupa, te je poručio: "Dragi moji, jako sam sretan što ponovo imam priliku doći u Banjaluku. Ovog puta povodom jednog sjajnog događaja - to je 'Banja Luka Fest'. Nastup zajedno sa Ninom Badrić istu večer će biti jedno divno iskustvo i za nas na stageu i za divnu banjolučku publiku."

I zaista, ovih riječi svjedoci su svi koji su imali priliku da prisustvuju ovom maestralnom i nesvakidašnjem nastupu. 

Kao što smo već naglasili, zaštitni znak ovog festivala je crveni tepih, a tijekom tri večeri njime su prošetale mnoge poznate ličnosti, među kojima su glumice Sloboda i Dragana Mićalović, voditeljica i književnica Vesna Dedić, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i mnogi drugi. 

Sloboda Mićalović je ovom prilikom za Hercegovina.info kazala da se ovom festivalu vraća već, može se reći, tradicionalno i da uvijek očekuje samo najbolje. 

“Žao mi je što sam prvi put zbog obaveza stigla tek na zadnju večer festivala, ali pratila sam putem društvenih mreža sve što se dešavalo. Program je fantastičan kao i uvijek, grad je pun, usred ljeta se događa, kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, nešto čarobno. Mislim da svi treba da budemo ponosni na ovaj festival”, zaključila je glumica Sloboda Mićalović. 

"Mjesto dobrih susreta" slogan je festivala koji već tri godine početkom srpnja u Banju Luku donosi vrhunske koncerte.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.