AUKCIJA U VARŠAVI Hrvatski umjetnik prodao skulpturu za 712.000 eura

umjetnost,kipar,vudrag,Varšava
Nikola Vudrag/twitter

Varaždinski umjetnik Nikola Vudrag sudjelovao je na dobrotvornoj aukciji u Varšavi kao jedini strani umjetnik, a njegova mrežasta skulptura Iron Maiden prodana je za 712.000 eura.

Veliki uspjeh  

Skulptura hrvatskog kipara postigla je najveću cijenu na aukciji, a o kolikom je uspjehu riječ potvrđuje i činjenica da u posljednje vrijeme ni jedan hrvatski umjetnik nije prodao svoje djelo za ovoliki iznos, piše index.hr

Vudrag je uz 15 umjetnika sudjelovao na aukciji poljskih umjetničkih djela, dizajna i iskustava naziva "Great Emotions" kao jedini međunarodni autor, na poziv vlasnika OmenaArt Foundation i Rafal Brzoska Foundation.  

Lokalni umjetnički portal Artinfo njegovu je skulpturu procijenio između 8911 i 17.823 eura, no prodana je za mnogo veći iznos od procijenjenog.  

Dobrotvorna aukcija 

Na aukciji, za koju su se ulaznice prodavale po cijeni od tri do pet tisuća eura, prikupljala su se sredstva za obrazovanje djece u Gani i ukrajinske mladeži. 

Ukupno je prikupljeno 1.380.000 eura, što znači da je hrvatski kipar prodajom svoje skulpture osigurao više od pola iznosa. Inače, Vudrag je poznat kao autor Tuđmanove biste izrađene od metaka.

umjetnost,kipar,vudrag,Varšava