ARLETA ĆEHIĆ Mostarska umjetnica izlaže u prestižnoj galeriji u Bruxellesu

Arleta Ćehić

Sinoć je u centru Bruxellesa otvorena međunarodna izložba likovnih radova „Ost -West“, koja predstavlja dio šireg projekta „Art United the World“. Organizatori ovog umjetničkog događaja su Okxsa Projekts Skoplje, S. Makedonija, i Frisen -Horta Foundation, Bruxelles, Belgija. Na izložbi je svoje radove predstavilo trinaest umjetnika iz jedanaest zemalja širom svijeta, a sve se odvijalo u povijesno značajnom zdanju, kući velikog Viktora Horte, začetnika Art Nouveau pokreta iz 1894. godine u Belgiji.

"Cilj je da se izgrade mostovi i razvije međunarodna saradnja i kulturna razmjena između zemalja europskog kontinenta i ostatka svijeta. Ovo je dobar put u ostvarenju još jednog značajnog projekta koji na apsolutno najbolji način promovira našu državu u umjetničkom i kulturnom smislu. Drago mi je da će moj rad od 02. do 14. listopada 2023. živjeti u ovom prostoru", istakla je Arleta Ćehić.

Ova izložba dolazi kao posebno značajna nakon skorašnjeg pojavljivanja umjetnice Ćehić na 18. Venecijanskom Bijenalu Arhitekture u Veneciji, koji se održavao od 19.05. do 24.06.2023. godine, u Palazzo Albrizzi Capello, Venezia. Samo mjesec dana kasnije, umjetnica osvaja vrijednu svjetsku nagradu: drugo mjesto na Mediterraneo Art Price, Castello Monteserico, Genzano di Lucania/ Italy. Više o njenom radu možete pronaći ovdje.

Arleta Ćehić do sada je izlagala u brojnim galerijama širom svijeta, uključujući galeriju Saturation Point u Londonu (Engleska), Cultural Space Instituto Cervantes u São Paulu (Brazil), galeriju BWA u Ostrowiec Swietokrzyskom (Poljska), galeriju La Ville de Pont de Claix u Grenobleu (Francuska), Salon Realites Nouvelles, Parc Floral de Paris Espace Evenement u Parizu (Francuska), galeriju Alhambra Blvd u Sacramentu (SAD), galeriju Ely Center of Contemporary Art u New Havenu (SAD), galeriju Badweg 3 u Bolswardu (Nizozemska), Temporary Art Space (T.A.S.) u Groningenu (Nizozemska), Rathaus Hamburg i galeriju Dosenfabrik u Hamburgu (Njemačka).