Kako uštediti električnu energiju u svom domu

štedne žarulje, žarulje, fluorescentne svjetiljke, štedne žarulje, led žarulje, testovi, prevara, električna energija, štedljive žarulje , kuhanje, ekonomično kuhanje, električna energija,  žarulja
Svjetski fond za prirodu (World Wide Fund for Nature) daje nekoliko jednostavnih savjeta za svaku prostoriju.
Ulaz u dom
Neka žarulje koje koristite budu štedljive. Iako je štedljiva žarulja skuplja od obične, njena korist je višestruka. Osim što traje četiri puta duže od obične, štedljiva troši četiri puta manje struje.
Kuhinja
Ovaj dio doma tradicionalno je veliki potrošač struje. Pri kupnji hladnjaka, pećnice ili perilice posuđa kupite model koji najviše štedi energiju. Iako je u startu nešto skuplji, na dugoročnom planu pokazat će se kao bolja investicija, jer će i računi za struju biti znatno manji.
Kuhanje također može biti ekonomično. Dovoljno je samo poklopiti posudu dok kuhate i na taj način štedite i do 30 prosto električne energije.
Važno je i da ne držite vrata hladnjaka otvorena duže nego što je to neophodno jer na taj način brzo rasipate energiju, a ako nije neophodno, ne stavljajte štednjak i hladnjak jedan do drugog.
Na pranju suđa možete štedjeti ako perete ekonomično i perilicu koristite samo kada se napuni.
Dnevna soba
Neka televizor, glazbeni uređaj i kompjutor ne budu uključeni kada nikoga nema. Isključite ih kada ih ne koristite, jer troše između 10 i 60 posto struje koju koristite i kada su na "stand by" opciji.
Kupaonica
U kupaonici postoje veliki potrošači električne energije kao što su bojler i perilica rublja. Koristite ih u intervalima jeftinije struje. Perilicu rublja koristite ekonomično i uključujte je samo kada je puna. Koristite prašak za pranje koji odgovara pranju na niskim temperaturama i ekonomične programe. Potrošnju vode također možete smanjiti tuširanjem umjesto kupanjem u punoj kadi jer tako potrošite višestruko manje vode.