Kako preživjeti na poslu kojeg ne volite?

Ako nije riječ o neizdrživom pritisku, u nekoliko koraka radni dan možete učiniti opuštenijim i izdržljivijim.

1. Uredite radni prostor
Dovoljno je da svoj stol ukrasite cvijetom, fotografijama vašeg partnera ili prijateljica ili kakvim ukrasom koji vam je kod kuće suvišan, a koji bi vam na poslu omogućio opušteniju atmosferu. Lampica s eteričnim uljem smirujuće lavande ili poticajne mente smekšat će zrak ispunjen napetosti i dan nakrcan obavezama.

2. Upišite tečaj u slobodno vrijeme
Teško je ne misliti o problemima na poslu čak i kada niste fizički tamo. Izaberite tečaj stranih jezika, izrade nakita ili neke druge kreativne aktivnosti kojima biste ispunili slobodno vrijeme i zaokupili svoj um nečime što nije dio vašeg poslovnog života.

3. Upoznajte se s novim kolegama
Ako je vaša najbolja kolegica i rame za plakanje otišla na drugo radno mjesto, nemojte se okrenuti samo sebi. Nasmiješite se kolegici na hodniku ili započnite komunikaciju u kantini, možda je upravo preporuka za salatu početak novog poslovnog prijateljstva.

4. Izađite iz ureda
Iskoristite svoju pauzu za ručak. Ako i jedete za svojim stolom, što baš i nije preporučljivo, tih 30 minuta iskoristite za relaksirajuću šetnju ili brzinsku kavu s kolegama. Malo svježeg zraka ili neobaveznog razgovora pročistit će vam glavu i nakratko odvojiti od posla kojem ste posvećeni.

5. Pripremite strategiju za izlaz
Ako zaista mrzite svaki dio svog posla, pratite oglase za zapošljavanje i prijavljujte se na njih. Uredite svoj životopis, ispunite novim informacijama te prijavite na web stranice posvećene slobodnim radnim mjestima na tržištu. Naravno, sve to radite kod kuće kako vas vaš poslodavac ne bi preduhitrio s konačnim odlaskom iz tvrtke čio dio više ne želite biti.

IZVOR: zadovoljna.hr