Jedanaest savjeta FBI agenta pomoći će vam da izbjegnete katastrofu na putovanjima

studentica, putovanje, putovanje, stvari, putovanja

Zrakoplov

1. Tijekom leta uvijek budite svjesni onoga što se događa oko vas. Uvijek imajte otvorene oči i nemojte nositi slušalice koje blokiraju zvukove oko vas.

2. U glavi uvijek imajte spreman plan za brz izlazak s terminala ako to bude potrebno.

3. Kad se ukrcate u zrakoplov, zapamtite gdje se nalazi izlaz za nuždu koji je najbliži vašem sjedištu.

4. Saznajte gdje se u zrakoplovu nalazi aparat za gašenje požara.

5. Sa sobom uvijek nosite malu baterijsku lampu koja vam neće praviti probleme s osiguranjem pri ulasku na terminal, ali će vam dobro doći u slučaju nužde.

Smještaj

6. Odaberite smještaj s modernim sigurnosnim sistemom. Iako to nije uvijek slučaj, međunarodno poznati lanci hotela puno više se brinu o sigurnosti gostiju. Na internetu uvijek možete pronaći detalje o osiguranju pojedinog hotela, kao i obavijesti o eventualnim ranijim incidentima.

7. Uvijek zatražite sobu koja se nalazi između drugog i šestog kata jer ljestve s vatrogasnog vozila ne dopiru više od toga.

8. Uvijek izgledajte kao jaka i samopouzdana osoba jer će većina kriminalaca prvo napasti slabije osobe koje se čine manje svjesne situacije.

9. Nemojte nositi skupi nakiti na vidljivom mjestu ili na neki drugi način davati do znanja da imate novca. Torbicu i novčanik uvijek držite blizu tijela.

Odredište

10. Prije nego što počnete planirati putovanje, provjerite turistička upozorenja kako biste mogli procijeniti kolika je razina opasnosti na toj destinaciji. Ako je ta razina visoka, bilo bi dobro da još jednom razmislite biste li trebali tamo putovati.

11. Izbjegavajte velika okupljanja poput koncerata, trgovačkih centara i restorana.