Na hakerskom forumu procurilo pola milijarde osobnih podataka korisnika Facebooka

Facebook
Ilustracija

Na internetu su u subotu osvanuli osobni podaci više od pola milijarde korisnika Facebooka, što je ukazalo na poteškoće ove kompanije da čuva osjetljive informacije, javlja Bloomberg. Procurjele informacije uključuju telefonski broj, Facebook identifikaciju, puno ime, lokaciju, prethodne lokacije, datum rođenja, adresu e-pošte, privatni status i biografiju, navodi američka agencija.

Osjetljivi osobni podaci preko pola milijarde korisnika Facebooka procurili su na hakerski forum, što predstavlja potencijalni rizik za milijune trgovaca kripto valutama i ljude koji sada mogu biti ranjivi na razne online napade, tvrdi Allon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme 'Hudson Rock', koji je na Twitteru objavio ovu informaciju.

Gal tvrdi da je curenje podataka povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019., a u siječnju 2021. godine je ustanovljeno da su hakeri mogli koristiti informacije i za pristup brojevima telefona korisnika.

Najnovije curenje podataka se sada proširilo na Facebook ID, puno ime, lokaciju, prethodnu lokacija, datum rođenja, (ponekad) adresu e-pošte, datum otvaranja računa, privatni status i biografiju.

Prema Allonu Galu, informacije bi sada mogle biti korisne hakerima za razne vrste prijevara kao i da posluže u marketinške svrhe.