Google uvodi promjene koje se tiču tinejdžera

Google rasvjeta
Ilustracija

Google uvodi promjene na Youtubeu i ostalim aplikacijama, kako bi zaštitio djecu između 13 i 17 godina. Najnovijim ažuriranjem, Google je omogućio maloljetnicima ili njihovim roditeljima da zatraže uklanjanje njihovih fotografija iz pretrage Google slika, koje je Google povukao sa njihovih Youtube videa, koji su po automatizmu privatni.

Google ovim potezom želi zaštititi maloljetnu djecu koja kreiraju i objavljuju video zapise na Youtubeu. Također, žele omogućiti roditeljima da imaju kontrolu nad sadržajem koji se objavljuje i gdje će se on sve vidjeti, prenosi B92.

Ovo se odnosi uglavnom na Youtube i Youtube Kids, gdje će maloljetnicima automatska reprodukcija biti automatski isključena.

Također, Google je priopćio da će na Youtube Kids ukloniti 'previše komercijalni sadržaj' i isključiti reklame, kako bi zaštitili djecu od 'direktnog utjecaja na njih, kako ne bi trošili novac na proizvode'.

Što se tiče drugih aplikacija, Google će isključiti povijest lokacija za maloljetnike i oni je neće moći sami ponovno uključiti. Ciljani oglasi će također biti blokirani za sve kanale koje vode maloljetnici.