Istraživanje otkrilo koliko su nam zapravo važni dijamanti

dijamanti
dijamanti

Poklanjanjem dijamanta dragoj osobi pišete zajedničku povijest - reklo je preko 90% ispitanika. Dijamant je najčešći odabir kod zaruka i vjenčanja jer je poznat kao najsnažniji simbol ljubavi.

Istraživanje je proveo Dodić Diamonds, a preko 80% ispitanika koji su dobili nakit s dijamantom na dar izjavilo je da su bili očarani njegovom svjetlucavosti i ispunjeni osjećajem zadovoljstva i sreće.

Većina ispitanika kupnju dijamanta doživljava i kao svojevrsnu investiciju jer vremenom ne gubi vrijednost. Tako je za preko tri četvrtine njih od izuzetne važnosti da dijamant bude visoke čistoće i s odgovarajućim certifikatom.

No, kupovina dijamanta znala je prerasti i u prilično nezgodnu situaciju kad je posrijedi informiranje o kamenu i sama usluga u maloprodajnom mjestu. Tako za gotovo četvrtinu ispitanika kupovina dragog kamena nije ostala u lijepom sjećanju jer su naknadnim informiranjem primijetili da nisu dobili certifikat o boji, čistoći, rezu i težini kamena. U Zlatarnama Dodić posebna pažnja pridaje se potpunoj informiranosti kupca o odabranom dragom kamenju i to je bila jedna od osnovnih prednosti u njihovom profiliranju u današnjeg tržišnog lidera.

„Potpuna posvećenost kupcu i njegovo dobro informiranje o svakom dragom kamenu koji ga zanima od presudne je važnosti za zadovoljstvo kupnjom. U Ilici 46 u Zagrebu kupcima smo osigurali i odvojeni intimni prostor gdje bez stresa ili vremenskog ograničenja mogu sa stručnom osobom odabrati pravi karakter kamena za svog životnog suputnika. Zlatarna Dodić ima i dugogodišnju tradiciju u izradi nakita prema donešenoj skici ili uzorku. To je postalo izuzetno popularno i kod kupovine nakita s dijamantima jer mu daje posebnu intimnu vrijednost. Odabir nakita s dijamantima od velike je emotivne važnosti i zato osjećamo veliku odgovornost prema našim kupcima." - kaže Filip Dodić, specijalizirani stručnjak za dijamante.