Invalida u parku opljačkala prostitutka pred porođajem

Akcija protiv prostitucije u Beogradu
Patrola Policijske postaje Stari grad sa Žaklinom M. privela je četvoricu muškaraca za koje je M. S. tvrdio da su mu iz torbice, koju je nosio oko vrata, oteli novac, međutim ona je priznala krađu.

Prema saznanjima “Blica”, preksinoć oko 22.30 u parku u Balkanskoj ulici u Beogradu Žaklina M. je invalidu M. S. i Žaklina M. ponudila seksualne usluge. M. S. je prvo prihvatio njenu ponudu, ali kada je video da je ona u poodmakloj trudnoći, odustao je.

- Žaklina M. je, međutim, smatrala da M. S. treba da joj plati, iako nije bilo seksa. Pretpostavljamo da je u torbici koju je imao oko vrata videla novac. On nije želio da joj plati, pa je Žaklina M. pozvala četvoricu muškaraca, svojih poznanika ili prijatelja, koji su takođe bili u parku. Oni su pritrčali M. S. i iz torbice mu oteli novac, a zatim su sa Žaklinom M. napustili park - kaže sugovornik “Blica” koji je učestvovao u privođenju pljačkaša.

M. S. je u međuvremenu zamolio prolaznika da pozove policiju i prijavi da je opljačkan. Nakon prijave na 92, o krađi i o lopovima obavještene su patrole na terenu. Patrola Policijske postaje Stari grad u Ulici narodnog fronta, kod Terazijskog parka, primijetila je osobe koje su po opisu odgovarale onima koje su opljačkale bespomoćnu osobu.

- Policajci su im prišli i niko od njih petoro, među kojima je bila i trudnica Žaklina M., nije se opirao. Odvedeni su u postaju i o njihovom privođenju odmah je obavješteno tužiteljstvo. Žaklina M. je odmah priznala da je ukrala novac, koji je inače nađen kod njenih prijatelja. Nakon njenog priznanja, tužiteljstvo je odlučilo da protiv Žakline M. bude podnesena krivična prijava zbog teške krađe na drzak način. Protiv njenih prijatelja neće biti podneta prijava i svi su pušteni - kaže naš sugovornik i dodaje da je ukradeni novac vraćen M. S.

Prema saznanjima “Blica”, Žaklina M. je ranije privođena zbog bavljenja prostitucijom, a tim najstarijim zanatom bavila se još kao maloljetnica.

I četvorica njenih prijatelji, od kojih dvojica žive u blizini Ekonomskog fakulteta a dvojica na Paliluli, nedavno su izašla iz zatvora. Ranije su hapšeni zbog razbojništava, teških krađa, a sada se ne odbacuje mogućnost da je neki od njih i makro Žakline M.

Izvor: Blic.rs