VIDEO  Pogledajte kako Stari most izgleda u popularnoj vozačkoj simulaciji Euro Truck Simulator 2

Euro truck 2 Western Balkans

Euro Truck Simulator 2, popularna vozačka simulacija koja omogućava igračima da istražuju različite dijelove Europe vozeći kamion, uskoro će dobiti novo proširenje koje će fokusirati na zapadni Balkan. Ovo nadolazeće proširenje mape, nazvano "West Balkans", donosi niz novih lokacija i ruta koje igrači mogu istražiti, uključujući i grad Mostar s njegovim ikoničnim Starim mostom, kao i prepoznatljive lokacije iz Hercegovine. Stari most, ali i vožnja kanjonom Neretve prikazana je u službenom traileru igre.

Putovanje Kroz Zapadni Balkan

Ovo uzbudljivo proširenje vodi igrače na putovanje kroz šest država zapadnog Balkana: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Kosovo. Dok voze svoje kamione kroz različite terene, od slikovitih planinskih predjela do idiličnih obalnih cesta, igrači će imati priliku upoznati različite kulture, jezike i jedinstvene pejzaže ovih regija.

Euro truck 2 Western Balkans
Stari most/ snimka zaslona SCS Software

Vožnja kroz Mostar i Hercegovinu

Posebno ističući Mostar, ovaj DLC omogućava igračima da dožive vožnju pored ikoničnog Starog mosta, koji prelazi preko rijeke Neretve, predstavlja spoj kultura i povijesti, a sada će biti dostupan u virtualnom svijetu, pružajući igračima priliku da ga istraže i uživaju u njegovoj ljepoti.

Izlazi 19. listopada

"West Balkans" proširenje izlazi 19. listopada 2023. godine, pružajući nove rute, misije i izazove dok igrači voze kroz autentične gradove i regije. Očekuje se da će igrači uživati u novim dostavama, misijama i otkrivanju novih lokacija, sve dok istražuju raznolikost i ljepotu zapadnog Balkana. U traileru je prikazano i da igrač može voziti preko realističnog Pelješkog mosta.

Euro truck 2 Western Balkans
Pelješki most, snimka zaslona SCS Software

Iako specifični gradovi nisu detaljno navedeni u dostupnim informacijama, očekuje se da će igrači moći istraživati razne rute i lokacije unutar ovih država, uključujući i glavne gradove i važne lokacije poput Mostara ali i šireg dijela Hercegovine.

Euro truck 2 Western Balkans
Vožnja Jadranskom magistralom/ snimka zaslona SCS Software

Ovo proširenje pružit će igračima priliku da voze svoje kamione kroz različite terene, od planinskih predjela do obalnih cesta, istražujući različite kulture, jezike i pejzaže zapadnog Balkana.