Hercegovački majstor borilačkih vještina napisao knjigu

slaven planinić

U Mostaru vodi klub "Slava MMA" gdje se borci, osim u slobodnoj borbi, mogu natjecati i jiu jitsu te girjama. Osim u borilačkom svijetu, Slaven se okušao i u ulozi spisatelja te nakon mnogo rada i truda dovršio svoju prvu knjigu, prenosi ProFightStore.

"Nakon vise od 4 godine intenzivnog rada, istraživanja, proučavanja i putovanja, uspio sam dovršiti svoju prvu knjigu na koju sam iznimno ponosan."

Knjiga pod imenom "Nikola Zrinski Sigetski" dovršena je. Radi se, navodi Planinić, o možda najvećem junaku hrvatske povijesti. Knjiga je rezultat i prevođenja starih dokumenata, putovanja na originalne lokacije te već navedenog četverogodišnjeg rada, istraživanja i proučavanja. Knjiga detaljno opisuje njegov životopis sve do legendarne pogibije pred Sigetom u Mađarskoj.

"Oduvijek se zanimam za povijest, pored borilačkih vještina, a poveznica je bila to što sam kroz čitanje i proučavanje saznao dosta detalja o Nikoli Zrinskom gdje ga se hvali kao jednog od najbolji mačelavaca u tadašnjem Austro- Ugarskom carstvu, detalja oko priprema za dvoboj s Muhamed Pašom i još nekoliko svjedočanstava o njemu kao dokazanom ratniku... Mislim da će knjiga biti zanimljiva svima koje povijest zanima ali i malo šire jer je riječ o atraktivnoj temi i liku o kojem se često pričaju provjerene i ne provjerene informacije. Knjiga je moj pokušaj da publici približim Nikolu Zrinskog kakav je bio u stvarnosti, sa svim manama i vrlinama koje i svi mi imamo te na kraju ostavljam čitaocu da sam ocijeni njegovu osobu."

Knjiga još nije objavljena iako je završena prije nekoliko mjeseci.

"Problem sa stručnom recenzijom je taj što nisam pisao knjigu sa fusnotama...Izdat ću je samostalno bez ičije financijske ili stručne pomoći. Ovo je moje djelo i ne želim ga mijenjati zbog toga će mi trebati još neko vrijeme da osiguram potrebne financije. Nadam se da ću što prije riješiti taj problem i da će knjiga konačno ugledati svjetlo dana", kazao je Slaven za ProFightStore.