FOTO  Slaven Planinić odradio seminare, uživo pratio Weidmana i Machidu

Slaven Planinić

... Caia Malte - vlasnik crnog BJJ pojasa pod Romerom Cavalcanteom. Najviše je boravio u njegovom Elite Fight & Fitnessu u Palmdaleu, nedaleko od Los Angelesa, piše profightstore.hr.

Slaven nam je ekskluzivno otkrio detalje o svom zbivanjima-bogatom putu u Ameriku.

Što je sve radio u Palmdaleu?

"Tamo sam pomagao u pripremama njihovog BJJ tima za nekoliko velikih natjecanja a održao sam i nekoliko stručnih seminara. Prvi je bio humanitarnog karaktera, Comfort Zone Open Mat (25. svibnja) BJJ seminar čiji je sav prihod namijenjen za djecu koja su ostala bez roditelja. Seminar je bio i više nego uspješan i uspjeli smo za par sati skupiti 1000 dolara kao donaciju za djecu bez roditelja.

Drugi seminar koji sam održao bio je seminar namijenjen girjama ili kettlebellima. Održan je 28. lipnja u prostorijama Elite Fight & Fitness centru.

Treći seminar bio je također u istom trening centru a bio je namijenjen muay thai tehnikama za MMA (2. srpnja, Caio Malta). Voditelj Elite Fight & Fitness centra više je nego zadovoljan mojom pomoći u treningu njegovih oko 250 članova trening centra i dogovorena je i iduća suradnja."

Dio vremena Planinić je posvetio dodatnoj izgradnji svojih vještina.

"Pored vođenja seminara i treninga u Elite iskoristio sam vrijeme da treniram i usavršavam se i dalje u drugim trening centrima u Los Angelesu. Pa sam tako trenirao u BJJ akademiji legendarnog BJJ prvaka Cobrinhe zajedno s Renatom Renato Babalu Sobralom, Felipeom Werdumom (bratom Fabricia Werduma) i ostalima. Naravno da sam opet maksimalno koristio vrijeme da treniram u Inosanto akademiji sa svojim učiteljem Danom Inosantom,a posjetio sam i seminar filipinskog majstora Alvina Aguilara namijenjen borbi nožem."

Planinić je uživo pratio okršaje Rousey vs. Davis i Weidman vs. Machida.

"Bio sam i posebni gost na velikom hrvačkom seminaru u Phelanu u Kaliforniji gdje su instruktori bili Mark Munoz, UFC borac, Stephen Abas, jedan od najboljih američkih hrvača i najviše rangirani američki-hrvatski trener Bob Anderson. 5. srpnja sam bio i u Las Vegasu kao gost na priredbi u velikom Mandalay Bay hotelu, UFC 175 : Weidman vs. Machida na poziv moga velikog prijatelja i trening partnera Guilhermea Vasconcelosa, koji je upravo potpisao za UFC."

Sve u svemu,kao i svaki puta ranije, moj boravak u SAD bio je izuzetno uspješan i već imam pozive za iduća gostovanja i održavanje seminara u SAD," završio je Slaven.