FOTO  Hercegovac Boško Koprivica diže tegove iako je napunio 90. godina

koprivica u teretani
Svaki tjedan tri puta ide u trebinjsku teretanu. Dolazi rano ujutro, trening mu traje oko 45 minuta i kaže da mu nije nimalo naporno. Boško se zagrijava na traci desetak minuta, a zatim uradi još nekoliko vježbi i „isproba" svaku spravu.

''Radim sedam do osam vežbi za jedan trening, koje mi mnogo koriste. Ne osjećam opterećenje i nisam umoran poslije treninga. Osjećam se zdravo, rekreirano i ne pijem nikakve tablete'', kaže Boško.

Priznaje da desetljećima ima svoju liječničku terapiju koja glasi: rad, rad i samo rad.

''Uvijek sam u životu imao određeno vrijeme za rad, za spavanje i kretanje. Sedamdeset godina sam na dijeti, ali se ne uzdržavam od jela već pazim koliko jedem i kako ću potrošiti ono što sam pojeo'', objašnjava ovaj vitalni starac. Navodi da se nikada nije profesionalno bavio sportom, ali je cijelog života bio rekreativac, piše Blic.rs.

''Kao mlad sam igrao nogomet u „Željezničaru" i „Spartaku" iz Subotice, ali to jedna kratka epizoda, tako da ne mogu reći da sam bio previše sportaša, ali rekreativac uvijek. Vježbaonice koje su u posljednje vrijeme popularne su dobre za sve generacije, a uslovima u ovoj u koju dolazim sam izuzetno zadovoljan'', ističe on.

Ekonomist po struci, u mirovinu je otišao prije skoro pet desetljeća, ali je u privatnoj tvrtki radio do unazad tri mjeseca.

''Vozim auto i sada bez problema odvezem do Beograda, a mislim da bih mogao i do Pariza, tako se osjećam'', kaže bez lažne skromnosti.

Boško je 1938. godine polagao prijemni ispit za tadašnju trebinjsku gimnaziju, a nakon drugog svjetskog rata život ga je odveo u Sarajevo, Suboticu, Beograd i Šabac. Prije nekoliko godina sa suprugom se vratio u Trebinje.