Evo zašto trebate putovati solo

putovanje
Osim što upoznate neke druge dijelove svijeta, na putovanjima imate priliku upoznati i različite kulture, jezike, gastronomiju i ljude iz svih dijelova svijeta.

No, izvučete li maksimum iz svakog svog putovanja kada putujete u društvu?

Za početak, krenimo sa samim putem. Bilo da idete autom, vlakom, autobusom, avionom ili brodom, možete jednostavno staviti slušalice u uši i slušati svoju omiljenu glazbu. Ne morate razgovarati ni s kim ako to ne želite i nitko vas zbog toga neće osuđivati. No, s druge strane, možete upoznati nove ljude, koje možda ne biste upoznali da putujete u društvu.

Kada putujete samostalno, ne morate se brinuti oko toga hoće li vaše društvo dobiti godišnji ili slobodne dane. Ne može vam nitko otkazati u posljednji tren. Ali zato vi možete u trenutku spakirati kofere i krenuti na put. Pritom još ne morate slušati želje drugih, nego sami odlučujete gdje idete i koliko ćete ostati. Oduvijek ste željeli posjetiti neku zemlju, a svi su odbijali poći s vama? Pokažite im da ni o kome niste ovisni i otputujte sami!

Zbog toga ćete početi više cijeniti sami sebe. Možda ćete se iznenaditi koliko ste snalažljivi i sposobni. Također, možda se u vama krije ljubav prema nečemu što još niste otkrili. Kada ste sami na putovanju, ne morate gubiti vrijeme na dogovore o tome koje ćete znamenitosti posjetiti, gdje ćete jesti, u kojem kafiću ćete popiti kavu, hoćete li obići trgovine ili ćete ih izbjegavati u potpunosti, kada ćete se vratiti u hotel odmoriti, hoćete li iskusiti noćni život ili nećete, hoćete li ovo ili ono. To zaboravite! O svemu odlučujete isključivo vi i nitko vam ne može proturječiti.

Najljepši, ali i najvažniji dio ‘solo' putovanja, zasigurno je upoznavanje samoga sebe! Barem jednom u životu odvažite se na ovakvu avanturu. Ne morate otići kilometrima daleko, u neku daleku zemlju ili na drugi kontinent. Odvezite se u neki grad u kojemu niste bili ili u susjednu zemlju i provedite tamo barem jedan cijeli dan.

Izvor: www.menshealth.hr