Telemach se udružuje sa kompanijom VI-NET

Kompanija Telemach je nastala spajanjem kablovskih operatora na području BiH - BH Cabelnet, GlobalNet i Elob iz Sarajeva, Monet iz Mostara, te Telekabel iz Zenice. Kompanija je u vlasništvu britanskog investocijskog fonda Mid Europa Partners, koji je vlasnik brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Europe. U Bosni i Hercegovini Telemach je poznat po jedinstvenim inovativnim ponudama koje omogućavaju nove, unaprijeđene servise bazirane na savremenim tehnologijama.

Kompanija Telemach će tako u narednom periodu svim pretplatincima pružatelja telekomunikacijskih usluga VI-NET unaprijediti postojeću ponudu. Udruživanje podrazumijeva i dodatna infrastrukturna ulaganja, što će u konačnici rezultirati kvalitetnijom ponudom po pristupačnim cijenama. Od 1. svibnja 2013. godine usluge Telemacha će biti postpuno dostupne na većini područja Visokog i Kaknja, dok će dostupnost na kompletnom području pokrivanja Vinet-a biti moguća nakon planiranih investicija u mrežu, u drugoj fazi.

'Radujem se činjenici da postajemo dio grupacije s prepoznatljivim brendom u telekomunikacijskim uslugama kako u BiH, tako i u regiji. Ono što je sigurno jeste da će dolazak velike kompanije kakva je Telemach, za pretplatnike i krajnje korisnike predstavljati napredak u kvaliteti i raznovrsnosti samih usluga. Korisnike će sigurno najviše obradovati usluga fiksne telefonije za 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama u BiH, te usluga najbržeg interneta u našoj zemlji, dok će paralelno značajno biti obogaćena ponuda TV kanala, kako u analognoj tako i u digitalnoj ponudi.", rekao je Neven Krajišnik, direktor VI-NET-a.

"Istakao bih naše zadovoljstvo što ćemo u budućem periodu biti prisutni i na području Vinet-a i uvjereni smo da ćemo vrlo brzo i na ovom području postati lider u pružanju kvalitetnih i povoljnih telekomunikacijskih usluga, partner lokalnoj zajednici, a sve uz stalnu brigu za potrebe korisnika, kako na tržištu rezidencijalnih korisnika, tako i u poslovnom segmentu kroz brand „Telemach solutions".

Uvjereni smo i da će sve građane Visokog i Kaknja obradovati nova ponuda Telemacha, prije svega Duo i Trio pakete, koji obuhvataju usluge kablovske i digitalne televizije, interneta i usluge fiksne telefonije na jednom i povoljnijem mjesečnom računu. Započeli smo s procesom investicija u nadogradnju i proširenje mreže, otvaranja novog korisničkog centra i novih zapošljavanja na području pokrivanja Vinet-a što je preduvjet za podizanje nivoa kvalitete naših usluga. Nadam se da će stanovnici sa područja Visokog i Kaknja prepoznati naš kvalitet i ponudu, te se nadamo dobroj komunikaciji i uspješnoj saradnji. ", istakao je Željko Batistić, direktor kompanije Telemach.

Telemach donosi vrhunske usluge kablovske i digitalne televizije sa velikim brojem kanala, usluge najpovoljnije telefonije (flat opcije poziva po cijeni 0 KM/min ka fiksnim mrežama u BiH, besplatne minute i brojne druge pogodnosti),  te najbrži internet u BiH kroz idealno upakirane Mix pakete - pakete uštede  za uživanje po najpovoljnijoj cijeni.

Dodatne informacije: [email protected], www.telemach.ba