Dubrovnik i Zagreb među 20 top mjesta u svijetu za posjetiti

Britanci su Zagrebu dali novi epitet - džepni Beč - oduševljeni arhitekturom i veličinom Zagreba. A kako je sve više tzv. low cost aviokompanija zainteresirano za izravne letove London - Zagreb, a od veljače Easyjet nudit će i povoljne letove u Zagreb, ne čudi povećano zanimanje Britanaca za hrvatsku metropolu, piše Večernji list.

"Dubrovnik je dosad privlačio najveću pozornost i svakako je hit destinacija u Hrvatskoj jer nudi spoj povijesti, luksuza i odmora, ali i upečatljiva arhitektura glavnog grada Zagreba razlog je zbog kojeg treba "zaviriti" u tu zemlju", piše Daily Telegraph.

Osim o Dubrovniku i Zagrebu britanske novine pišu i o ostalim ljepotama Hrvatske, a pune su riječi hvale za obalu, za koju kažu da je se jednostavno mora vidjeti, posebno u ljetnim mjesecima kada plaže vrve gostima i dobrom zabavom. Britanski novinari hvale i povoljne cijene smještaja i ljubaznost domaćina, ali i domaće specijalitete koje, napominju, valja kušati. Svidjeli su im se i muzeji i male galerije koje, kažu, svakako valja posjetiti.

Uz Hrvatsku, na prestižnoj listi hit destinacija u 2011. našle su se Turska, Španjolska, Maroko, Kina, Finska, Austrija, Šri Lanka, Brazil, Patagonija, Peru, Zimbabve, Australija, Novi Zeland, Italija, Grčka, Libija, Tibet, Švedska i Estonija,