Drvar: Drekavac se približio kućama

drvar, drekavac, policija, drekavac, drekavac, drvar

Međutim, sada kažu da su se na to već navikli i da je životinja sve bliže kućama.

"Oglašava se skoro svakodnevno, nekada oko tri sata poslije ponoći, nekada u deset, sve zavisi. Jako nam je neprijatno slušati te krikove, ali smo se više navikli", kaže mještanka Radojka Trninić i ističe da, sudeći po zvukovima, stvorenje nije duboko u šumi, nego bliže kućama.

Prema njenim riječima, i djeca su se navikla na novog stanovnika šume i njegovo oglašavanje, te se više skoro i ne plaše. Ona kaže da su mještani organizirali  obilazak noću, kada se zvjer najviše oglašava, ali zbog slabe vidljivosti nisu ništa uspjeli da vide, piše nezavisne.com.

Mirko Delić, mještanin ovog sela, potvrdio je da se čudna zvjer i dalje kreće šumama njihovog kraja.

"Jedan momak iz susjedstva, sa još nekim ljudima, išao je u šumu i tvrdi da je vidio crno, čupavo stvorenje, koje je prošlo blizu njega", rekla je Milka Trninić, mještanka sela Drvar, koja, takođe, potvrđuje da se drekavac često oglašava.

Vojin Bašić, predsjednik drvarskog Lovačkog društva, kazao je da su priče o drekavcu i njegovom "plaču" svakodnevica u njihovom selu i okolini.

"Stvarno ne znamo šta je u pitanju, ali mještani još potvrđuju da silazi do sela i ispušta čudne zvukove, te je stanovništvo naviklo na njega", objašnjava on.

Da se drekavac udomaćio u drvarskim šumama, potvrđuje i mještanin Zoran Trninić, koji kaže da je, po povratku iz sela, oko 22 sata čuo krikove koji su postali česta pojava u njihovom selu.

"Po mom mišljenju, šta god da je u pitanju, ne stoji na jednom mjestu, već stalno kruži po obližnjim šumama našeg, ali i susjednih sela", zaključio je Trninić.