I drekavac iz Drvara pobjegao iz BiH

drvar, drekavac, policija, drekavac, drekavac, drvar
Mještani Drvar Sela u drvarskoj općini tvrde da više ne čuju neprijatne krikove zvijeri za koju su neki smatrali da pripadaju drekavcu.

Kako su rekli banjalučkim Nezavisnim novinama, drekavac je utihnuo i ne oglašava se zvukovima koji su u ranije plašili stanovnike ovog kraja.

Prema riječima Vojina Bašića, predsjednika drvarskog Lovačkog udruženja, ništa se više ne čuje, a i priče po selu su prestale...

Rekao je kako su se počeli šaliti na račun doskorašnjeg "stanovnika" njihovog kraja, pa tako je svaki čovjek koji pravi galamu, nazvan drekavac.

Da je stanje mirno u vezi s neobičnom pojavom koja je bila i više nego aktualna u ovom malom selu, potvrdili su Mirko Delić i Dujo Rokić, mještani Drvar Sela, koji kažu da se "čudna i neobična zvijer" ne oglašava već petnaestak dana.

Delić je kazao da još ne znaju što je to lutalo šumama oko drvarskog sela i ispuštalo zvukove kojih su se mještani plašili, a djeca nisu smjela ići sama u školu.

Mještane Drvar Sela proteklih tjedana je plašila nepoznata zvijer, koja se oglašavala neugodnim kricima, sličnim plaču djeteta i zavijanju, a jedan od seljana rekao je kako su vidjeli sjenu neobičnog bića, te da nisu mogli odgonetnuti što je u pitanju.

Čak su i lovci organizirali odlazak u dijelove šume, ali su imali problem s psima koji nisu željeli ići na to područje.

Pripadnici policije Herceg-bosanske županije koji su obilazili područje oko naselja, obavili su jedan dio operativnog rada i tom prilikom obišli rubne dijelove općine, ali nisu ništa pronašli, pišu banjalučke novine.