Đorđe Balašević: Srpski je jezik samo iskrivljeni hrvatski

To što nekad kažem sedam hiljada, alijas sedam tisuća, ili kada kažem da je moj materinji jezik hrvatski, samo što ga govorim u iskvarenoj varijanti koja se zove srpski jezik, ne znači da se nekome dodvoravam! Kada Joe Cocker dođe u Beograd i kaže na srpskom 'Dobro veče', onda nam je puno srce. U Hrvatskoj nema potrebe da se uvlačim publici, jer ja tamo jako dobro stojim', kazao je Balašević za pressonline.rs i izazvao gnjev tamošnjih obožavatelja.

Đorđe je nedavno bio na trodnevnoj promociji filma Kao rani mraz u Opatiji, što je ujedno bio i početak turneje filma po zemljama bivše Jugoslavije, a domaćima je podijelio i koju šaku srpske zemlje.

'U Opatiji je doživljaj bio neponovljiv. Bilo je onako kako sam priželjkivao. Posebno mi je drago što je najveća kinodvorana u Hrvatskoj bila puna do posljednjeg mjesta. Tamo smo odnijeli deset kubika vojvođanske zemlje, zbog čega smo imali i sitnih problema na granici. Nakon projekcije smo posjetiteljima u vrećicama dijelili tu zemlju, pa u njoj mogu zasaditi lavandu ili cvijeće, što god požele', otkrio je Balašević.