Beba pobjegla iz vrtića i krenula kući

beba, autocesta, beba, vrtić, bjegstvo
Djevojčica T.S. koja ima svega 17 mjeseci, uspjela je neopaženo pobjeći iz jaslica vrtića "Duga" u sjevernobanatskoj općini Čoka, a da to nisu primijetile dvije odgajateljice, koje brinu o djeci u prijepodnevnoj smjeni.

Kako piše novosadski Dnevnik, djevojčica se tijekom prijepodneva neopaženo izvukla iz jaslica, te se sama zaputila prema zgradi gdje živi u Ulici maršala Tita.

Prije toga uspjela je prijeći vrlo prometno raskrižje u Čoki i tko zna kako bi se završila dječija avantura da, dok je lutala sama ulicom, nije prepoznao radnik koji je betonirao pločnik ispred njezine zgrade.

Radnik, susjed i poznanik njezinog oca Dejana S, inače zaposlenog u "Željeznicama Srbije", uzeo je u naručje djevojčicu i pozvonio na vrata stana u kojem živi.

Kako se nitko nije javljao iz stana, radnik je sedamnaestomjesečnu djevojčicu vratio u vrtić, a da mu pri tom nikako nije bilo jasno od kud dijete samo na ulici.

Ipak, on je o svemu što se dogodilo, mobilnim telefonom obavijestio oca, koji je odmah izvan sebe dojurio u vrtić. Dejan S. je u trenutku "bijega" njegovog djeteta iz vrtića bio na terenu u Senti, a majka Milojka S. na poslu u "Vinariji Čoka".

Revoltirani i krajnje zabrinuti otac djevojčice prije dolaska u vrtić obavijestio je policiju u Čoki o nebrizi odgajateljica.

One su pak objasnile policajcu, koji je došao na uviđaj, da su pomislile kako se dijete sakrilo u kućicu-igračku, pa se nisu zabrinule, pravdajući se da tijekom ljeta same brinu o osmoro do deset djece.

Kad su otkrile da djevojčice nema u kućici-igrački, počele su je tražiti, ali o nestanku djeteta nisu nikom govorile, i, teško da bi se ikad nešto saznalo da u vrtić nije došao susjed.

Dejan S. odlučio je zbog krajnjeg nemara i nebrige tužiti Predškolsku ustanovu "Radost" u Čoki u sklopu koje je i vrtić "Duga" iz kojeg je pobjegla 17-mjesečna djevojčica T.S., prenosi Srna.