Bacate koru od luka? Nemojte, stavite je u zamrzivač

kora, luk, zamrzivač

Sve češće biramo nezdrave namirnice koje "ne traže" puno pripreme. Loša navika. Nutricionisti poručuju da barem dva puta tjedno trebamo jesti lisnato zeleno povrće.

Ako ste ljubitelj prženih krumpirića, a tražite zdraviju varijantu, na prutiće izrežite tikvice. Začinite ih začinskim biljem i popržite na kokosovu ulju. Zdravija su opcija od prženih krumpirića, a ovako začinjeni i znatno ukusnija. Poslužite uz kockice slanog sira ili mozzarelle koje možete preliti maslinovim uljem i sušenim bosiljkom.

Umjesto nezdravog kečapa, napravite sami i umak od povrća. Mrkvu i slanutak, primjerice, skuhajte i ubacite u blender. Možete dodati i svježeg špinata ili soka od rajčice te ako je potrebno povrtnog temeljca. 

Kada pripremate i čistite povrće, mnoge dijelove bacate u smeće. Ali nemojte to raditi.

Kada čistite cvjetaču, brokulu, špinat, kupus i sl., skinite listove i stabljiku, operite ih, pustite da se osuši i ubacite u vrećicu i stavite u zamrzivač. U istu vrećicu možete ubaciti i dijelove gljiva, kore od luka i sl. Kada se vrećica napuni, ove povrtne ostatke skuhajte i napravite temeljac. Šteta ih je bacati kad se zaista mogu odlično iskoristiti.

Izvor: vecernji.hr