Zbog Ronaldovog transfera radnici Fiatove tvornice idu u štrajk

cr7

Naravno, problem je dublji od samog transfera, no Ronaldo je bio odličan okidač da se pokrene pobuna, koja će kulminirati sljedećeg tjedna za kada je najavljen štrajk radnika. Štrajk će se dogoditi između 15. i 17. srpnja, a uz punu podršku sindikata.

Razlog štrajka je vrlo jasan. Dok se milijuni isplaćuju za transfer nogometaša radnici su već godinama prisiljeni na redukciju troškova. O povišici mogu samo sanjati jer im se plaća nije mijenjala dulje od desetljeća.

"Neprihvatljivo je da se radnici FCA-a i CNHI-ja ekonomski žrtvuju, a da kompanija troši stotine milijuna eura na nabavku nogometaša", stoji u priopćenju sindikata, javlja Football Italia. U svojem priopćenju sindikalisti ne biraju riječi kojima bi opisali svoj bijes postupcima uprave. "I dok radnici I njihove obitelji moraju stezati remene, kompanija troši stotine milijuna na jednog jedinog čovjeka. Je li to fer? Je li normalno da jedna osoba zarađuje milijune, a tisuće obitelji ne mogu preživjeti do sredine mjeseca?" stoji u najavi štrajka.