Volkswagen u Njemačkoj mora povući 2,4 milijuna auta

volkswagen, volkswagen, Njemačka, povlačenje, VW, skandal, volkswagen, volkswagen, volkswagen, VW, Sueddeutsche Zeitung, volkswagen, volkswagen, volkswagen, volkswagen
...da samo u Njemačkoj povuče 2,4 milijuna vozila s dizelskim motorima, u kojima se nalazi i softver koji lažira podatke o ekotestovima i emisijama štetnih plinova. Agencija je odbacila prijedlog Volkswagena da vlasnici spornih vozila dobrovoljno dovoze svoje automobile u servise na popravak.

Danas je talijanska policija provela raciju u uredima Volkswagena u Veroni i Bologni, i to pod sumnjom da je došlo do masovne prijevare potrošača.

Gotovo je istodobno Winfred Vahland, čovjek koji je trebao preuzeti upravljanje podružnicom Volkswagena u Sjevernoj Americi, dao ostavku, a kao razloga za to naveo je "razliku u mišljenju oko organizacije poslovanja u toj regiji".

Skandal s lažiranim ekotestovima izbio je početkom rujna. Iako je čelni čovjek VW-a smijenjen te je otvorena istraga, nova uprava upozorava da će za okončanje istrage trebati još vremena. Iako je VW za saniranje štete i popravak automobila izdvojio 6,5 milijardi eura, neki stručnjaci tvrde da bi krajnji račun mogao biti znatno veći. Grupa VW nakon skandala pretrpjela je golemu štetu jer mu je jako pala vrijednost dionica. Iako se u posljednjih tjedan dana ta dionica malo oporavila, ona još uvijek vrijedi 20 posto manje nego prije skandala.

Vecernji list