PRVI SUDAR TESLA CYBERTRUCKA Toyota mu napravila 3.000 dolara štete

Cybertruck
REddit

Nije trebalo dugo čekati: Tesla Cybertruck, jedan od najzanimljivijih automobila predstavljenih u godini na izmaku, sudjelovao je u prvoj prometnoj nezgodi.

Kalifornijska vlasti izvijestile su da se incident dogodio 28. prosinca oko 14:05 po lokalnom vremenu na državnoj cesti 35, također poznatoj kao Skyline Boulevard, izvan San Josea. Vozač Toyote Corolle sletio je s ceste i vratio se preko dvostruke žute crte te udario Cybertruck koji je išao u suprotnom smjeru.Vozač Cybertrucka zadobio je lakše ozljede, ali nije bilo potrebno ukazivanje pomoći u bolnici, baš kao ni putnicima u Teslinom pick-up vozilu. Vozač Corolle je neozlijeđen, prenosi Index.


Fotografije incidenta sugeriraju da je Corolla bočno udarila Cybertruck. Na vozačkoj strani Tesle postoje duboke ogrebotine, a nema i obloge blatobrana oko kotača. Udarac je bio dovoljno jak da izazove aktiviranje bočne zračne zavjese. Puno značajniju štetu pretrpjela je Corolla. Međutim, nejasno je koliki je dio uništenja nastao zbog napuštanja ceste, a koliki je uzrokovao udarac u Cybertruck.

Vozačka strana Toyote pretrpjela je najveću štetu te se čini da je to posljedica bočnog udarca u Teslu.

Nadzorne kamere s lica mjesta pružaju još jedan pogled na scenu nesreće. Corolla je završila prednjim krajem okrenutim prema cesti. Cybertruck je blokirao prometnu traku s nosom izvan bankine. Ne postoji dovoljno dobra fotografija Cybertrucka da bi se znalo može li se kamionet kvalitetno popraviti, ali ako može, znamo cijene rezervnih dijelova.. Prema Teslinom katalogu, prednji blatobran košta 550 dolara plus ugradnja, a prednja maska ​​i poklopac motora koštaju ukupno 2845,75 USD.

Kada je Tesla lansirao Cybertruck, Elon Musk ga je reklamirao kao znatno sigurniji od ostalih modela u klasi. "Budući da mu je težište tako nisko, ne može se prevrnuti", rekao je.
Međutim, kritičari su uzvratili jer je video “crash-testa” pokazao da Cybertruck nema dovoljno zone gužvanja da bi bio siguran u slučaju čeonog sudara.