FOTO  Novi izgled novih modela BMW-a

Novi izgled novih modela BMW-a
Koleca.ru

Za malo više od mjesec dana, BMW M će otkriti nove generacije M3 i M4, a izvan kontroverznog izgleda, očekuje se da će ovo biti dva najbolja automobila godine. Ipak, ekipa iz portala Kolesa objavila je prikaz koji je možda i najbolja digitalna interpretacija M4 do sada.

U poređenju sa coupeom iz serije 4, prednji branik je agresivniji i ima četiri široka otvora za zrak sa bočnih strana i tanki centralni stub koji dijeli rešetku. Bočna ogledala izduženijeg su oblika, zadnji branik je oštriji, dok se na gepeku nalazi spojler manjih dimenzija, prenosi AutoExclusive.

Snaga će doći iz 3,0-litarskog twin-turbo inline-šest motora, koji će u redovnim verzijama M3 i M4 imati 473 ks i 503 ks u natjecateljskim modelima. Po prvi put će oba motora biti dostupna sa sistemom pogona na svim točkovima, iako će verzije sa pogonom na zadnjim točkovima i dalje biti u ponudi.

Standardni modeli sa pogonom na zadnjim točkovima dolazit će sa standardnim 6-stupanjskim manualnim ili opcionim osmostupanjskim automatskim mjenjačem.

Dakle, slike koje vidite samo su prikazi koji su kompjuterski zamišljeni od strane Kolesa sitea, ali kada ih uporedite sa špijunskim fotografijama i maskirnim test modelima, dolazite do zaključka da će novi M4 upravo ovako izgledati.