FOTO  Predstavljamo: Novi Chevrolet Aveo

Chevrolet, Aveo RS, automobil

Novi Chevrolet Aveo donosi profinjeni stil u segment malih automobila.

·       Produkcijska verzija Avea bit će prvi put predstavljena na Pariškom sajmu automobila

·       Novi Aveo naći će se na tržištu u ljeto 2011.

·       Novost u ponudi: 1.3-litarski dizelski motor i 6-stupanjski prijenos

·       Aveo je jedna od četiri Chevroletove svjetske premijere na Pariškom sajmu automobila

Ogledni automobil Aveo RS bio je izložen na automobilskim sajmovima u Detroitu i Ženevi početkom 2010., a sada s finalnom produkcijskom verzijom Chevrolet ima automobil koji izgleda jednako dobro kao koncept koji mu je prethodio.

Ulazeći u vrlo kompetitivan segment malih automobila, dojmljivi elementi dizajna novog Chevrolet Avea uključuju agresivan prednji dio s izraženim dvostrukim prednjim svjetlima te dvostruku rešetku, kompaktne karoserijske panele s podignutom linijom ramena i kratkim stražnjim prevjesom, skrivene ručke stražnjih vrata koje se sada nalaze na C-nosaču i profil s izbočenim kotačima koji je po novome prepoznatljiv dio Chevroletove dizajnerske filozofije.

Novi Aveo pomalo podsjeća na nedavno predstavljeni Spark i nedvojbeno će se svojim sportskim, nabrijanim izgledom svidjeti mlađim kupcima. Limuzinska varijanta s četiri vrata pojavit će se idućeg ljeta zajedno s peterovratnom izvedbom. Obje verzije su praktični mali automobili s puno prostora u kabini pa Chevrolet očekuje da će se novi Aveo također svidjeti obiteljima kao i njegov prethodnik koji se pokazao omiljenim izborom obiteljskih ljudi.

Novi Chevrolet Aveo izišao je na svjetlo dana nakon iscrpnog programa razvoja, a rezultat je mali automobil koji će pogoditi ukus europskih kupaca kada se radi o dizajnu i dinamici. Krajnje specifikacije novog Avea bit će pažljivo prilagođene svakom pojedinom europskom tržištu.

Wayne Brannon, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe, kaže: „Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme za Chevrolet tim. Ne samo da imamo nove modele u segmentu višenamjenskih i kompaktnih vozila, nego s Aveom imamo automobil koji je spreman za sraz s najboljim konkurentima u segmentu malih automobila, koji je istovremeno i najvećih segment u Europi."

Novi Aveo je duži i širi od prethodnika što omogućuje da ima prostran interijer i kapacitet prtljažnika među najboljima u klasi. Dizajn unutrašnjosti donosi možda još više iznenađenja nego vanjština, posebno dio s instrumentima koji je inspiriran motorima i dolazi s analognim tahometrom u kombinaciji s digitalnim brzinomjerom i svjetlima upozorenja.

Središnja konzola ima plavo pozadinsko osvjetljenje dok cijeli prednji dio kabine ostavlja obgrljujući dojam. Prednja konzola može biti u željenoj boji i prostire se od ploče s instrumentima do vozačkih i suvozačkih vrata. Kupci Avea također će znati cijeniti iznimnu kvalitetu materijala korištenih u unutrašnjosti kabine te razne pretince za pohranu na središnjem dijelu, kao i moderan audiosustav s USB priključkom, ulazom za slušalice i Bluetoothom.

Odražavajući sportski karakter malenog Chevroleta, Aveo je stvoren kako bi pružio pravo sportsko upravljanje, što je značajka koju djelomično omogućuje njegova kruta integralna struktura karoserije koja pruža dodatnu torzijsku čvrstoću - među najčvršćima u segmentu malih automobila.

Podvozje novog Avea detaljno je ugođeno kako bi zadovoljilo potrebe europskih vozača osjećajem vožnje i omjerom upravljanja koji donosi kombinaciju udobnosti i visoke upravljivosti. Elektronički servo upravljač i elektronička kontrola stabilnosti s ABS kočnicama bit će u standardnoj opremi.

S novim Aveom bit će dostupna bogata ponuda četverocilindričnih benzinskih i dizelskih motora s najnovijim tehnologijama kao što su promjenjiv rad ventila, dvostruki kontinuiran promjenjivi hod radilice te common-rail ubrizgavanje goriva za dizelske motore.

Ponuda benzinskih motora uključuje dvije 1.2-litarske verzije (snage 70 i 86 KS), 1.4-litarski agregat (100 KS) te 1.6-litarski (115 KS). Prvi put će Aveo biti ponuđen s dvama verzijama 1.3-litarskog dizelskog motora (75 i 95 KS) s tehnologijom Start/Stop.

Chevroletov prvi šesterostupanjski automatski prijenos na malom automobilu bit će dostupan s Aveom 1.4 i 1.6 kao opcija na većini tržišta. Ručni prijenosi su petero ili šesterostupanjski, ovisno o odabiru motora.

O Chevroletu

Chevrolet je najveći globalni brand General Motorsa koji godišnje prodaje oko 3,5 milijuna vozila u preko 130 zemalja. Četvrti je po veličini globalni automobilski brand kada se radi o prodaji te je također jedan od najbrže rastućih brandova na svijetu. Chevrolet Europa nudi privlačan i prepoznatljiv dizajn, praktične i ekonomične automobile kao i izvanrednu vrijednost za novac. Nakon ponovnog predstavljanja ovog branda u Europi 2005. godine, Chevrolet je više nego udvostručio svoju prodaju na preko 500.000 automobila 2008. Godine 2009. Chevrolet je zadržao tržišni udio od 2,3 posto u Europi prodavši 426.000 automobila. Chevrolet ima mrežu od 2.900 prodajnih zastupstava i servisa u Europi. Ponuda modela uključuje posve novi gradski automobil Spark, mali Aveo, kompaktnu limuzinu Cruze, terenac Captivu, srednje veliku Epicu te legendarni sportski automobil Corvette. Godine 2011. Chevrolet će predstaviti Orlando, posve novi obiteljski jednovolumen, Camaro u kupe i kabrio-verziji, novi Aveo i hatchback-izvedbu Cruzea, a također će biti ponovno predstavljen terenac Captiva s četiri nova motora. Chevroletova najveća tržišta u Europi su Rusija, Italija, Njemačka, Francuska, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Osnovan u SAD-u od strane švicarskog emigranta Louisa Chevroleta davne 1911., ovaj će brand uskoro proslaviti stogodišnjicu svojeg postojanja predstavljanjem revolucionarnog električnog vozila s produljenim dosegom, Chevrolet Volta. Više informacija o Chevroletu potražite na web-stranici http://www.chevroleteurope.com ili http://media.chevroleteurope.com.

Kontakti:

Danijela Kasunić                                    Jasna Stilinović

Chevrolet PR Assistant                            Chevrolet PR Manager

tel: +38516290977                                tel: +38516290979                      

mob: +385916116633                            mob: +385916116624

[email protected]                       [email protected]