FOTO/VIDEO  Najnovija navigacija: Garmin nüviCam

Garmin nüviCam LMTHD, navigacija, Garmin navigacije, navigacija, Google Maps, gps, navigacija

Garmin je u svijetu automobilskih navigacija već godinama lider i tronom ovog tržišta suvereno vlada bez prave konkurencije.
I kada se pojavom pametnih telefona pomislilo kako će sudbina automobilskih navigacija biti crna, Garmin je stalnim inovacijama i usavršavanjem ne samo dokazao kako navigacije imaju budućnost, nego da će postati iznimno poželjan i preporučljiv komad opreme u automobilu. Posljednji u nizu uređaja nosi naziv GarminnüviCam, a pokazao nam je da je mnogo, mnogo više od navigacije.
Vrhunska navigacija
Krenimo od onoga prema čemu je Garmin izgradio svoje ime - od navigacije. GarminnüviCam poput brojnih drugih navigacija ovog proizvođača donosi iznimno detaljne mape s 3D objektima i nesagledivim brojem točaka interesa. Osim što će vas pouzdano odvesti do željenog odredišta, uz pomoć navigacije možete istražiti područje na kojem se nalazite i posjetiti neka od vama zanimljivih mjesta, poput muzeja, restorana, kafića, trgova, crkvi i sl. Posebna zanimljivost GarminnüviCam je mogućnost takozvane Real Vision navigacije, gdje osim iznimno prirodne navigacije uređaj uključuje kameru s poleđine i prikazuje gdje je naš cilj u stvarnom vremenu. Ova mogućnost izgleda zaista impresivno i zaslužna je za onaj wow efekt. Osim iznimno detaljnih i aktualnih mapa, valja spomenuti i doživotnu besplatnu nadogradnju mapa. S ovom mogućnosti bit ćete sigurni da ćete uvijek imati najnovije mape, kao i točke interesa. Područje pokrivanja je cijela Europa, tako da gdje god se uputili - bit ćete spremni. Koliko je važna i korisna mogućnost redovnog ažuriranja mapa govori i podatak da se dnevno na mapama Garmina vrši i po dva milijuna promjena!
Sigurnost prije svega
GarminnüviCam izrađen je od kvalitetne i na prste ugodne plastike. Tako, ako ste i vlasnik luksuznog automobila, sigurni smo da će se nüviCam uklopiti bez narušavanja dojma, a sigurno će ga i podići. Zaslon mjeri šest inča u dijagonali i zaista je očaravajuće gledati i pratiti informacije s njega. Uz uređaj dobiva se i praktični držač kojim se nüviCam postavlja na vjetrobransko staklo. Posebno valja istaknuti magnetski konektor kojim se navigacija jednostavno postavlja i uklanja. Sa stražnje strane, osim konektora, posebno se ističe kamera. Naime, GarminnüviCam posjeduje mogućnost snimanja prometa. Kamera prati sve što se događa ispred vozila i snima na priloženu memorijsku karticu. Pamti se sve! Zvuk, vožnja, brzina, koordinate te putanja kretanja na mapi. Snimanje se odvija u Full HD rezoluciji, a snimak je izuzetno kvalitetan. Snimak se nakon određenog vremena briše i na njegovo mjesto spremaju se novi zapisi. Ako poželimo određeni događaj pohraniti dovoljno je kliknuti na tipku za snimanje i sekvenca će biti spremljena bez bojazni od presnimavanja. Ako se pitate zašto snimati svoju vožnju? Pa navest ćemo samo nekoliko razloga: prvo, u slučaju nesreće imate dokazni materijal, drugo, možete pratiti vlastitu vožnju i učiti koje pogreške radite pri vožnji, treće, možete zabilježiti nešto zanimljivo sa svoga puta. Kako ne bi sve ostalo samo na tome, Garmin nam se potrudio dati i još jedan iznimno važan razlog - sigurnost. Naime, kamera prati promet i upozorava nas pri prelaska preko crte u drugi trak ili izvan ceste. Osim toga kamera će pratiti vozila ispred nas i upozoriti nas u slučaju mogućnosti sudara u vozilo ispred ako ne reagiramo na njegovo usporavanje ili naše prebrzo približavanje. Ovo su zaista korisne mogućnosti koje će sigurno pomoći u prometu.
Katica za sve
Ako već navedene mogućnosti nisu dovoljne za kupovinu GarminnüviCam, tada ćemo spomenuti mogućnost povezivanja s pametnim telefonom gdje nam uređaj omogućava telefoniranje. Osim toga, ako je telefon povezan na Internet navigacija će preuzeti informacije o prometu, vremenskoj prognozi i još štošta, a te podatke iskoristiti i za navigiranje. Uz GarminnüviCam može se i štedjeti u vožnji uz ecoRoute koji nas savjetuje kako voziti i maksimalno štedjeti. Kupnjom dodataka poput ecoRoute HD prijamnika možemo i samostalno uvidjeti kako naš automobil radi te evidentirati i otkloniti eventualne probleme. Od dodataka posebno se ističe i Bluetooth kamera za vožnju unatrag i kamera za nadzor djeteta na stražnjem sjedalu babyCam. Mogućnosti GarminnüviCam ovdje nestaju, a sigurni smo da će te ih još dugo otkrivati nakon kupovine. Valja spomenuti i cijenu od kakvih 2600 kuna koja nam se čini sasvim opravdanom za dobiveno. Stoga naše najviše preporuke ako ste u potrazi za autonavigacijom koja je mnogo više od toga!