SATIMA VOZILI U POGREŠNOM SMJERU Austrijska obitelj krenula u Hrvatsku, a završila u njemačkom selu

vozač šofeer

Zbog greške u navigaciji jedna austrijska obitelj završila je u njemačkom Salzburgu (Westerwald), selu s oko 200 stanovnika.

Oko 4:30 u nedjelju ujutro, očajnički hitni poziv primljen je u spasilački kontrolni centar u Montabauru (Njemačka). Obitelj iz Austrije zaglavila je u Salzburgu u Westerwaldu.

Zbog greške u unosu u navigacijski sustav obitelj se oko pet sati vozila u krivom smjeru i završila u njemačkom selu od 216 stanovnika. Putnici su zapravo željeli nastaviti prema Zagrebu u Hrvatskoj uz usputno zaustavljanje u Salzburgu u Austriji, kako je u nedjelju priopćila policija, prenosi Kroativ.at.

Navodno obitelj živi u Gornjoj Austriji na granici s Passauom i od tamo su se htjeli voziti južno preko Salzburga. U istoimenom gradu u Westerwaldu, međutim, u nedjelju rano ujutro morali su zatražiti pomoć policije.

Zbog pogrešnog unosa u navigacijski uređaj, tek nakon pet-šest sati vožnje i više od 500 kilometara obilaženja saznali ste da očito više niste u Austriji, nego u istoimenom Salzburgu u Njemačkoj'', objasnila je njemačka policija.

Uz pomoć službenika, obitelj je tada uspjela pronaći pravu rutu u navigacijskom sustavu i krenuti prema Hrvatskoj. Pogreška je Gornjoaustrijance koštala oko deset sati. Nije poznato jesu li isti dan nastavili prema Hrvatskoj.