9 trikova kako izravnati zgužvanu odjeću

trikovi, zgužvana odjeća , odjeća, krevet, odjeća, prvo nošenje, pranje, istraživanje, odjeća, pranje

Ovo je devet načina kako izravnati zgužvanu odjeću bez peglanja:

1. S peglom za kosu

Ova metoda odlična je za teško dostupna mjesta kao što su ovratnici i mali nabori. Upalite peglu za kosu i namjestite na prosječnu temperaturu. Držite zgužvani komad tkanine u njoj nekoliko sekundi. Prije upotrebe provjerite da na pegli nema ostataka proizvoda za stiliziranje kose, odnosno da je čista. Ovaj trik ne koristite na osjetljivim tkaninama.

2. Smjesa vode i octa pomaže

Pomiješajte vinski ocat s vodom u omjeru 1:3, stavite to u prskalicu i protresite. Poprskajte nabore na odjeći i izravnajte rukama.

3. Iskoristite paru iz kuhala za vodu

Kada voda zakuha, otvorite poklopac i držite izgužvani komad odjeće iznad pare, na udaljenosti od oko 20 centimetara.

4. Upalite sušilo za kosu

I to može pomoći da brzopotezno izravnate poneki nabor na odjeći. Uključite ga na najvišu temperaturu i usmjerite prema naborima.

5. Para iz tuša je odlična

Pustite toplu vodu na tušu i pobrinite se da se u kupaonici stvori para (zatvorite prozore i vrata). Zgužvanu odjeću stavite što bliže tušu, ali pazite da kapi vode ne dođu na nju. Ostavite tako nekoliko minuta. To možete napraviti i dok se tuširate, tako da iskoristite toplu vodu koja izlazi iz tuša.

6. Poslužite se mokrim ručnikom

Stavite odjeću na ravnu površinu, kao što je daska za peglanje ili stol. Pokrijte velike nabore s mokrim ručnikom i snažno ga pritisnite rukama. Nakon toga ostavite odjeću da se osuši.

7. U perilici za rublje

Stavite zgužvanu odjeću u perilicu i uključite program za sušenje, neka radi 15 minuta - to bi trebalo biti dovoljno. Ako su nabori veliki, u mašinu ubacite neku malu mokru tkaninu, npr. namočite čarapu i stavite unutra. Doza vlage tijekom sušenja olakšat će izravnavanje odjeće.

8. Poslužit će i vruće dno lonca

Lonac zagrijte na štednjaku, ali najprije unutra stavite vodu. Kad se dovoljno zagrije, izlijte vodu i vrućim dnom pritisnite mjesta koja su zgužvana. Prije toga odjeću položite na radnu plohu u kuhinji i izravnajte rukama.

9. I kocke leda su korisne

U perilicu za rublje stavite do pet komada zgužvane odjeće i ubacite dvije do tri kocke leda. Potom perilicu uključite na program za sušenje - na 10 minuta. Led stvara paru dok se topi koja je odlična za uklanjanje nabora, piše BrightSide.

Izvor: 24sata.hr