7 genijalnih dokaza da je 'mikrovalka' zakon

mikrovalna pećnica, kuhanje, pečenje, mikrovalna pećnica, blagodati, mikrovalna pećnica, trikovi, hrana, mikrovalna pećnica, podgrijavanje, mikrovalna pećnica, genijalni dokazi, mikrovalna pećnica, mit, činjenica, namirnice, mikrovalna pećnica, mikrovalna pećnica
1. Briše suze s lica
Jeste li vi jedna od onih osoba koja ne može izrezati crveni luk bez plakanja? Ubacite glavicu u mikrovalnu na 30 sekundi, i tek onda krenite s pripremom obroka. Sjeckanje luka više neće biti popraćeno suzenjem očiju.

2. Štedi vrijeme
Zaboravite na namakanje graha preko noći! Umjesto toga ubacite plodove u vodu u omjeru 1:3 (3 šalice vode za jednu šalicu graha) i pustite da se 'krčka' u mikrovalnoj pećnici na najjače oko 15 minuta. Nakon toga ostavite da odstoji sat vremena, odstranite vodu i - voila! Grah je spreman za kuhanje.

3. Ubrzava dizanje tijesta
Položite tijesto s kvascem u veliku posudu s poklopcem u sredinu mikrovalne pećnice, a pored nje stavite čašu s vodom. Grijte tijesto tri minute na najnižoj temperaturi, izvadite ga iz pećnice i pustite da odstoji isto toliko vremena. Ponovite postupak. Obujam tijesta će se udvostručiti u samo desetak minuta!

4. Zaslađuje vaš život
Omekšajte grudice smeđeg šećera u mikrovalnoj pećnici: posudicu sa šećerom prekrijte mokrim papirnatim ručnikom i zagrijte oko dvadeset sekundi. Na isti način možete omekšati stvrdnuti ili kristalizirani med.

5. Suši začinsko bilje
Svježe začinsko bilje položite na ravnu podlogu poput tanjura i prekrijte papirnatim ručnikom. Zagrijte bilje na najjače oko jedne minute, pa ponavljajte postupak u intervalima od dvadesetak sekundi dok ne dobijete sušeno začinsko bilje.

6. Ovlažuje kruh
Ustajao kruh omotajte vlažnom krpom pa položite u mikrovalnu pećnicu na desetak sekundi. Ponavljajte ovaj postupak dok niste zadovoljni izgledom i okusom vašeg kruha. Na isti način možete 'oživjeti' ustajao čips od krumpira.

7. Olakšava guljenje povrća
Korjenasto povrće i tikve ponekad nije lako očistiti. Olakšajte si posao: pustite da površina plodova omekša u pećnici oko dvije do tri minute na najnižoj temperaturi, pa onda lako ogulite koru.

punkufer.hr