10 najčešćih noćnih mora i što one znače

snovi, učenje, spavanje, san, zima, san, zdravlje, Infarkt, spavanje, san, zdravlje, jastuk, napitak, spavanje, zdravlje, spavanje san, ljetna vrućina, muškarci, žene, san, spavanje san, mozak, istraživanje, spavanje san, san, spavanje, mladost, starost, spavanje san, greška, jutro, noć, spavanje san, događanja, krevet, buđenje, spavanje, buđenje, Da Vinci, spavanje san, metoda, žene, san, hormoni, buđenje, Rano buđenje, ustajanje, buđenje, rastezanje, spavanje san, poremećaj, snovi, značenje, posteljina, zamjena, koliko često, posteljina, krevet, hrkanje, položaj spavanja, grinje, jastuk, posteljina, ljeto, koliko često, posteljina, noćno znojenje, znojenje, spavanje, san, sol, šećer, stres, hrana, spavanje, spavanje san, popodnevno spavanje, posteljina, tjedan dana, san, spavanje, spavanje san, zaštita, spavanje san, sve je to bio dobar san, nezdrave namirnice, upalni procesi, san, posteljina, ručnici, pranje, test, stručnjaci, jastuk

Ovo je popis od 5 najčešćih noćnih mora koje ukazuju da nas nešto muči i u stvarnom životu, a nudimo vam i objašnjenja što bi to moglo biti!

1. Propadanje

Ovo se često događa kad tek počnemo kliziti u san. Npr. sanjamo da hodamo po stepenicama i odjednom počinjemo propadati. Najčešće i trzamo nogama u nadi da ćemo se spasiti, sve dok se ne probudimo.

Ovo nije noćna mora već nesvjesno trzanje mišića, objašnjavaju stručnjaci, i zaista se često događa. Nitko nije siguran zašto se to događa, no smatra se kako se zbog stresa, adrenalina, hormona i pretjeranog unosa kofeina mozak može boriti sa činjenicom da se iz užurbanog dana treba prebaciti u san.

2. Škola, testovi i zaboravljeno gradivo

Prošlo je 15 godina od mature, a vi još uvijek povremeno sanjate kako se nalazite pred testom koji ne znate riješiti ili kako ste cijelu godinu zaboravili ići u školu? Takvi snovi izrazito su uobičajeni, a istraživači kažu da je to zbog toga što najbolje pamtimo situacije, strahove i osjećaje iz školskih dana koje nam se snažno urezuju u sjećanje. Ideja da nećemo moći riješiti test ili završiti školu može asocirati na probleme koji nas trenutno muče na poslu.

3. Netko nas proganja

Netko vas naganja, a vi trčite i trčite kako bi spasili život...Ovaj san najčešće predstavlja neku životnu situaciju od koje pokušavamo pobjeći. Znamo da će nam suočavanje s problemom donjeti bol, tugu ili povrijediti druge pa ga izbjegavamo, a to se manifestira u našim snovima.

Ako mi sanjamo da proganjamo druge, to bi moglo značiti da želimo stići u korak s ostalima i da imamo osjećaj da zaostajemo, bilo na poslovnom ili privatnom planu.

4. Umiranje

Među najužasnije snove ubrajaju se oni u kojima sanjamo da smo ozbiljno bolesni ili da umiremo. Srećom, stručnjaci kažu kako takvi snovi nemaju veze s našim zdravljem, već mogu upozoravati da se nekoj epizodi u našem životu približava kraj. To bi moglo biti kraj veze, prijateljstva, poslovnog odnosa ili neke ere u našem životu.

5. Ispadanje zubi

Svatko tko je sanjao da mu zubi ispadaju sami od zebe, sigurno i dan danas pamti to užasno iskustvo. Ovakvi snovi povezani su s osjećajem nemoći - mislimo da gubimo kontrolu i da se nalazimo u bezizlaznim situacijama.

Izvor: index.hr