ZRAKOPLOV JOŠ NIJE PRONAĐEN Prostor je sužen i potraga se nastavlja i kroz noć, poznata državljanstva osoba

zrakoplov,potraga
HGSS Twitter

Zrakoplov Cessna 182, koja je u nedjelju u 11.25 nestala s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe, nije još nađen, ali je potraga sužena na rakovička sela Brezovica i Lipovac i kako je Hini rekao pročelnik HGSS-a Josip Granić, nastavlja se, prema potrebi i kroz noć.

Prostor je velik, a uvjeti teški, jer imamo i kišu i nisku naoblaku, rekao je Granić i naglasio da potragu nastavljaju i u noćnim uvjetima.

“Na terenu u Općini Rakovica radi sada 110 ljudi, dolazi nam njih još 20, upravo traje analiza s dijelom ljudi koji su se vratili s terena i nastavljamo i tijekom noći”, rekao je Granić.

“Do sada je obavljen razgovor s ljudima u više sela, neki su čuli zrakoplov, te njihove podatke uspoređujemo s podacima o letu s radara, planiramo potragu, te se stvaraju okolnosti da se stvori posao i za dodatne snage, dobro bi nam došli vatrogasci”, rekao je Granić i dodao da će se o tome uskoro odlučiti.

Potvrdio je Granić da imaju i neke dojave o mogućem padu zrakoplova, ali je nedvosmisleno kazao da se “za sada ni po kojem tragu ili dokazu ne može reći da je zrakoplov pao, on se za sada i dalje vodi kao nestali”.

Dojave koje je spomenuo Granić odnose se na jednu žene iz vikendice u Brezovcu koja je dojavila policiji da su ona i njena djeca čuli lomljavu i buku na svom terenu, saznala je Hina neslužbeno, ali je načelnik Općine Rakovica Mihovil Bičanić potvrdio da se potraga suzila upravo u tom pravcu.

“Suzila se potraga na prostor dvaju sela Brezovac i Lipovac, što je samo 4 do 5 kilometara od središta Rakovice”, rekao je Bićanić i dodao da je na općinskom Stožeru Civilne zaštite dogovoreno da se i vatrogasci DVD-a i članovi lovačkog društva “stave u pripravnost za potrebu pomoći u nastavku potrage i spašavanja, te je sve raspoloživo spremno da se aktiviramo”.

Pilot Švicarac, putnici Nijemci i jedna osoba s državljanstvom RH

Po podacima policije, pilot aviona bio je Švicarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom. 

Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split, rekao je za Novu TV načelnik PU karlovačke Darko Bratić.